מסלול מומלץ בפראג

היום השני

היום השני במסלול שלנו לוקח אותנו למקומות מהתויירים ביותר בפראג, ואף נותן דגש על ההיסטוריה שלנו כיהודים. רוב היום יתרכז ברובע היהודי, נכיר ונלמד על הקהילה היהודית שפרחה ושגשגה בעיר, נלמד מתי החלו להקים גטאות ליהודים (רמז – לא רק בשואה), נכיר מלכים שניסו לגרש את היהודים מהעיר, ואילו מלכים אחרים דווקא הבינו את כוחם של היהודים לפיתוח העיר.

מלבד היותו מלא בהיסטוריה יהודית, ברובע היהודי תמצאו בניינים מהמיוחדים והעתקים ביותר בעיר, פסלים מעניינים ובית קברות שונה ומעניין.

לקראת סוף היום, נגיע לאחד מהמקומות הכי מפורסמים בפראג, יעד חובה לכל תייר וגם לכל מקומי. מומלץ בחום להכין את המצלמות, אתם לא רוצים לפספס אף תמונה. ונקנח בשייט בנהר שבו תוכלו לראות את העיר מזווית נוספת.

היום השני במסלול שלנו לוקח אותנו למקומות מהתויירים ביותר בפראג, ואף נותן דגש על ההיסטוריה שלנו כיהודים. רוב היום יתרכז ברובע היהודי, נכיר ונלמד על הקהילה היהודית שפרחה ושגשגה בעיר, נלמד מתי החלו להקים גטאות ליהודים (רמז – לא רק בשואה), נכיר מלכים שניסו לגרש את היהודים מהעיר, ואילו מלכים אחרים דווקא הבינו את כוחם של היהודים לפיתוח העיר.

מלבד היותו מלא בהיסטוריה יהודית, ברובע היהודי תמצאו בניינים מהמיוחדים והעתקים ביותר בעיר, פסלים מעניינים ובית קברות שונה ומעניין.

לקראת סוף היום, נגיע לאחד מהמקומות הכי מפורסמים בפראג, יעד חובה לכל תייר וגם לכל מקומי. מומלץ בחום להכין את המצלמות, אתם לא רוצים לפספס אף תמונה. ונקנח בשייט בנהר שבו תוכלו לראות את העיר מזווית נוספת.

Jewish Museum in Prague \ Statní židovské museum

לפני המידע על המוזיאון היהודי, קצת מידע חשוב על הרובע היהודי בפראג.

התיישבות של יהודים, באזור העיר פראג החלה כבר מהמאה ה-10, אך בעקבות שריפה שאירעה בבית הכנסת שהיה ברובע היהודי, עברו היהודים להתגורר באזורים אחרים בפראג. אחרי לא מעט שנים, בסביבות המאה ה-13, הקהילה היהודית חזרה להתגורר באזור שבין נהר הוולטבה לעיר העתיקה של פראג, והוקם הרובע היהודי שאנו רואים כעת.

מסלול מומלץ בפראג היום השני - מגן דוד בכניסה למוזיאון היהודי
כבר בתקופה זו, שנים רבות לפני השואה, היהודים תוייגו כזרים ושונים משאר האוכלוסייה, ולא פעם הופלו לרעה ע"י המקומיים וע"י השלטון. במרוצת השנים סגרו את…

היהודים בגטו, ברובע שלהם, והטילו עליהם גזרות שונות כגון מיסים גבוהים ואיסור לקנות נכסים. אך לקראת סוף המאה ה-18, בעת שלטונו של הקיסר יוזף השני, ניתנו הקלות רבות ליהודים, מתוך הבנה שהם חשובים לכלכלתה של פראג. באמצע המאה ה- 19, לאחר ביטול הגטו והענקת שיוויון זכויות מלא ליהודים, החליטו לשנות את שם הרובע ליוזפוב, על שם הקיסר שבזכותו ולפי קביעתו ניתנו להם ההקלות. 

בסוף המאה ה-19, מרבית הבתים שהיו חלק מהגטו נבנו מחדש או שופצו. אך למרות זאת, עדיין ניתן לראות ברובע היהודי בפראג בתים מתקופות שונות, אשר בנויים בסגנונות שונים, בעיקר בסגנון אר נובו, מה שהופך את הרובע היהודי לאחד האזורים המתויירים ביותר בעיר פראג.
המוזיאון היהודי בפראג, המכיל אוסף עצום של חפצים, פריטי יודאיקה, תשמישי קדושה ועוד, מנוהל במתכונת שונה ממוזיאון רגיל. בעצם לא מדובר במבנה אחד שבו מרוכזים הפריטים, אלא במספר מוקדים ברובע היהודי – בעיקרם בתי כנסת, וכן בית טהרה ובית קברות עתיק. בכל אחד מהמקומות האלה מוצגים חלק מאוספי המוזיאון היהודי בפראג. 

זהו אחד המוזיאונים היהודים העתיקים ביותר בעולם. הוא הוקם בשנת 1906, ומציג את ההיסטוריה הארוכה של הקהילה היהודית שחיה באזור. לא רבים יודעים, שישנה השערה כי במהלך מלחמת העולם השנייה, הייתה לנאצים כוונה להקים בפראג מוזיאון על העם היהודי, שיציג את היהודים בצורה שלילית, כעם שפל ונחות, וכך להצדיק את השואה, ו"להוכיח" בצורה מסוימת את תפיסתם לגבי היהודים. 

האוסף העצום של פריטים היסטוריים יהודיים, שמוצג בחלקיו השונים של המוזיאון היהודי של פראג, נאסף על פי השערה זו, על ידי שמונה אוצרים יהודיים שהיו אסירים בגטו טרזינשטט, וזה היה התפקיד שקיבלו מהנאצים. הם הונחו במדויק, לשמור פריטים, ספרים וחפצים אשר מתאימים לתפיסה הנאצית, ולהשמיד פריטים המעידים או מרמזים אחרת. 

גטו טרזינשטט היה מחנה לדוגמא, בו הנאצים חשפו כביכול לעיתונות העולם ולצלב האדום, מה קורה בתוך הגטאות. תמונה של יהודים ממיינים ספרים, הציגה את הנאצים באור חיובי ורחוק שנות אור מהאמת. במהלך המלחמה נאספו פריטים מ- 136 קהילות יהודיות באירופה, שהגדילו את האוסף לכמות של מעל מאתיים אלף פריטים. לצערנו, כל האוצרים מלבד אחד נרצחו לאחר שסיימו את עבודתם.

ניסיון זה של הנאצים לחתור תחת היהודים, הסתיים בסופו של דבר בשימור המסורת היהודית. וזה אולי הניצחון שלנו בסיפור, אנו זוכים היום לראות פריטים נדירים רבים, מגילות תורה, וחפצי יודאיקה שאחרת לא בטוח שהיו שורדים. וזאת הדרך שלנו לומר שאנחנו כאן כדי להישאר.

הכניסה למבני המוזיאון השונים הינה בתשלום. ניתן לקנות כרטיס משולב, הכולל את כל האתרים החשובים. אפשר לקנות את הכרטיס במספר מקומות – בית הכנסת הספרדי, בית הכנסת קלאוזן, בית הכנסת פינקס ובמרכז המידע. 

אל היעד הבא

אל היעד הבא

לאחר הביקור במוזיאון ולאחר שלמדנו על ההיסטוריה של הרובע היהודי, נמשיך לטייל ברובע היהודי. ביציאה מהמוזיאון אנו נפנה שמאלה, וישר נראה מצד ימין שלנו את אחד המבנים הכי חשובים ברובע היהודי

הפינה של דובי

בשעה 12:00 מתקיים חילוף המשמר הגדול בארמון שאנדור. לכן, אם הגעתם בשעה מוקדמת התחילו מטירת בודה, אך אם הגעתם בסמוך לשעה 12:00 חכו לחילוף המשמר בארמון שאנדור, ולאחר מכן היכנסו לטירת בודה. להסבר מלא על חילופי המשמר, קראו את המידע על ארמון שאנדור בהמשך הדף

Booking.com

Jewish Town Hall \ Židovská radnice

נבנה בשנת 1586,  מבנה זה נבנה בהובלתו של מרדכי מייזל, כחלק ממספר מבנים שבה ברובע היהודי בפראג ושימש כמקום מפגש של יהודי וחשובי פראג.למרות שבית העירייה היהודית נבנה בתקופת הרנסנס, חזית הבניין בנוייה בסגנון בארוקי בעקבות שיפוץ שנעשה במאה ה-18.

מסלול מומלץ בפראג היום השני - בית העירייה היהודית
בסמוך לבית העירייה, תוכלו לראות את בית הכנסת הגבוה. בית הכנסת נחנך בסמוך לבנייתה של…

בית הערייה היהודית, ונועדה לשמש כמקום תפילה לפרנסי הרובע היהודי. כיום בית הכנסת פעיל ומתקיימות בו תפילות במהלך ימות החול בשבוע.

 אל תפספסו את החזית של בית העירייה היהודית, בה תוכלו לראות שני שעונים, השעון העליון יותר, הוא שעון רגיל עם ספרות רומיות. אך מעט נמוך יותר, יש שעון מיוחד. שעון עם אותיות עבריות שמחוגיו זזים הפוך.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

ידעתם לפני שיש שעון עם אותיות עבריות במקום מספרים? בואו נמשיך לטייל ונגלה מקומות מעניינים נוספים. ביציאה מבית העירייה נפנה שמאלה לרחוב U Starého Hřbitova. ונמשיך עד שנראה בצד שמאל שלנו את הקלויז, זהו אחד ממספר בתי כנסת שנשתמרו ואנו נבקר בהם כעת.

Klausen Synagogue \ Klausová synagoga

בית הכנסת שאנו רואים כיום נחנך בשנת 1694 ושופץ מספר פעמים במהלך ההיסטוריה. אך את שמו הוא קיבל משני מבנים קטנים (קלאוז זה מבנה קטן) שעמדו במקום זה ושימשו כבתי מדרש ובתי כנסת שהיו ידועים כבית הכנסת של חברה קדישא. המבנים המקוריים נבנו על ידי מרדכי מייזל, שהיה מבכירי ועשירי הרובע היהודי.

מסלול מומלץ בפראג היום השני - בית הכנסת אלטנוישול
במבנים אלו לימד במהר"ל מפראג. אך כ100 שנים לאחר בנייתם, פרצה שריפה שהרסה ופגעה…

במספר מבנים ברובע היהודי ובהם בתי הכנסת שנהרסו כליל.

לאחר השריפה נבנה במקומם בית כנסת גדול ומרשים, הוא נבנה בסגנון הבארוק, והוא היחיד שנשתמר מאותה התקופה.בית הכנסת, נקרא על שמם של שני המבנים הקטנים ששימשו כבית כנסת שהיו במקום שבו הוא נבנה. 

במלחמת העולם השניה פנים בית הכנסת הושחת על ידי הנאצים והם תכננו שלאחר שהם יוציאו לפועל את תוכניתם להשמדת העם היהודי, להקים בו מוזיאון לזכר העם הנכחד. כיום בית כנסת זה איננו פעיל, ולא מתקיימות בו תפילות. אך יש בו מוזיאון מרשים המציג חפצים הקשורים לחיי המשפחה היהודית כגון: חתונות, בר מצוות, ברית מילה ועוד. וכן חפצים הקשורים לחגים ומועדים בלוח השנה העברי.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

ביעד הבא שלנו נכיר את אחד הסיפורים הכי מפורסמים, את הסיפור על הגולם מפראג. ביציאה מבית הכנסת, נחזור ברחוב ממנו באנו עד שנגיע לרחוב  Maiselova בו נפנה שמאלה, וישר מצד ימין נראה את היעד הבא שלנו, בית כנסת מיוחד שהוא גם ישן וגם חדש.

Old New Synagogue\ Staronová Synagoga

זהו בית הכנסת הפעיל, העתיק ביותר באירופה. שמו של בית הכנסת בתרגום לעברית, הוא ישן חדש. לאחר שהוקם בשנת 1270 היה נקרא בית הכנסת החדש (נוי שול), אך במרוצת השנים ולאחר בניית בתי כנסת נוספים, בית כנסת זה כבר לא היה הכי חדש ברובע היהודי. בשנת 1867, נהרס בית כנסת שהיה הישן ביותר, וכתוצאה מכך,  בית כנסת זה הפך לבית הכנסת הישן ביותר בפראג (אלט שול) וכך הוא הפך להיות בית הכנסת הישן חדש. מלבד גרסה זו ישנן גרסאות נוספות לשמו של בית הכנסת, גרסה ראשונה טוענת, כי שמו של בית הכנסת נגזר מהביטוי "על תנאי" מכיוון שהוא בפראג על תנאי ומתי שיבוא המשיח, בית כנסת זה יעבור לירושלים.

מסלול מומלץ בפראג היום השני - בית הכנסת אלטנוישול
הגרסה השנייה גם טוענת שהשם של בית הכנסת נגזר מהביטוי "על תנאי", אך בגרסה זו, זה מכיוון שבית הכנסת בנוי מאבנים של…

בית המקדש, כשבית המקדש יבנה מחדש יחזירו את אבנים אלו.

בבית כנסת זה התפלל המהר"ל מפראג, ועדיין ניתן לראות את המושב שלו בקדמת בית הכנסת. על פי האגדה בעליית הגג של בית הכנסת נמצאים שרידיו של הגולם מפראג שאת סיפורו נספר עכשיו.

הגולם מפראג – לסיפור זה ישנן כמה גרסאות, אנו נספר את אחת מהן. הגולם מפראג נוצר על ידי המהר"ל מפראג, על מנת למנוע מהגויים להפיץ עלילות דם על היהודים. לגולם היה פתק מתחת ללשון ובכל ערב שבת המהר"ל היה מוציא פתק זה ובכך היה הופך את הגולם לגוש דומם ובצאת השבת היה מחזיר את הפתק ומכניס בו חיות. באחת השבתות, שכח המהר"ל להוציא את הפתק לפני כניסת השבת, הגולם החל להתפרע לחלל את השבת ואף היה חשש שיפגע בגויים. המהר"ל רדף אחריו והצליח להשיג אותו ליד בית הכנסת אלטנוישול הוציא את הפתק מתחת ללשון שלו ובעצם "קבר" אותו בעליית הגג של בית הכנסת וכך בא אל סופו סיפורו של הגולם מפראג.

עם השנים דמות זו נתנה השראה לדמויות בסדרת טלויזיה וסרטי קולנוע בין היתר ב: שטיסל, תיקים באפלה שרלוק ועוד. בנוסף, ניתן למצוא ברחבי גרמניה בובות של הגולם למכירה בעיקר בחנויות מזכרות.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

כשבית הכנסת בצד שמאל שלנו נלך לצומת הקרובה ונפנה שמאלה אל רחוב Široká. ברחוב זה תלכו עד שתגיעו לכיכר, ותראו מצד שמאל שלכם, פסל המבוסס על אחד מסיפוריו הקצרים של פרנץ קפקא. מאחורי הפסל יש שביל וממנו תוכלו להיכנס ליעד הבא שלנו.

Spanish Synagogue \ Spanelska Synagoga

נחשב בעיני רבים כבית הכנסת היפה ביותר בפראג, ואחד המבנים המפוארים ביותר ברובע היהודי של פראג. חלקו הפנימי מרשים במיוחד, לא תמצאו אפילו פיסה קטנה של קיר שאינה מעוצבת עד לפרט האחרון. עיטורי זהב, אריחים צבעוניים, ויטראז'ים, גילופי עץ ותבליטים פיסוליים ממלאים כל פינה בבית הכנסת הספרדי בפראג. העושר הרב יכניס אתכם לתוך חוויה רב חושית, בה תוכלו לראות, לשמוע ולהרגיש את הקדושה של המקום.

מסלול מומלץ בפראג היום השני - בית הכנסת הספרדי
כמו הרבה בתי כנסת באירופה ובעולם, עיצובו וסגנונו האדריכלי של בית הכנסת מושפע מאוד מהמקום ומהתקופה בהם הוא נבנה. כאן ישנו שילוב של…

תוכנית הרצפה הקלאסית של כנסייה, שמחלקת את המבנה לשלושה טורים, עם סגנון אדריכלות מורי – סגנון איסלאמי שבא מהמזרח, ומתבטא בעיקר בעיצוב הפנימי ובחלקים הקישוטיים של המבנה. סגנון זה מאופיין בקשתות פרסה, קצוות משוננים, צבעוניות רבה, דגמים חוזרים ועוד. 

למרות שמו, בבית הכנסת לא התפללו יהודים מקהילות ספרד, אלא יהודים מקהילות אשכנז. שמו ניתן לו בגלל סגנון האדריכלות המורי שהתפתח באזור ספרד ופורטוגול, ולכן נחשב גם ספרדי במידה מסוימת. הסגנון הגיע למערב אירופה בעקבות מוסלמים שהיגרו לשם מהמזרח, ועם הזמן הופץ לשאר מדינות האזור. 

בית הכנסת הוקם בשנת 1868 במקום בית כנסת ותיק יותר, שעמד במקום מהמאה ה-12. כיום בית הכנסת משמש את הקהילה הקונסרבטיבית המקומית, וכן משמש למופעי קונצרט. בנוסף, מוצגות בו שתי תערוכות שהן חלק ממוזיאון פראג: אחת המגוללת את סיפור יהודי פראג מהמאה ה-18 ועד היום, ובשנייה מוצגים חפצי יודאיקה מרחבי אירופה.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

לאחר שהתרשמתם ממבנה בית הכנסת ומעיצובו, נמשיך ליעד הבא שלנו. לפני שנלך לבית הכנסת האחרון שנבקר בו ברובע היהודי, נעצור בבית הקברות העתיק של הרובע, זהו אחד האתרים המומלצים והמתויירים ביותר ברובע היהודי. נחזור ברחוב שממנו הגענו, ונלך על רוחב Široká עד שגיע לכניסה לבית הקברות

Old Jewish Cemetery \ Starý židovský hřbitov

זהו בית הקברות היהודי העתיק ביותר באירופה המצבה העתיקה ביותר בבית הקברות, היא של רבי אביגדור קרא שנקבר במקום בשנת 1439 (למרות שיש חוקרים שטוענים שבית הקברות היה קיים 1000 שנים לפני), והיה פעיל עד שנת 1787. מכיוון שבמהלך השנים היה אסור ליהודים לקנות קרקעות, ובית הקברות היה מלא, ככל הנראה היו קוברים את המתים בקברים שכבר היו בשימוש. לפי החוקרים, ישנם 12 שכבות של אנשים שנקברו במקום, וההערכות הן שקבורים בו כ100,000 נפטרים.

מסלול מומלץ בפראג היום השני - בית הקברות היהודי העתיק
בבית הקברות נקברו כל חשובי הקהילת היהודית של פראג, המוכרים מביניהם הם: מרדכי מייזל שהיה…

ראש עיריית הגטו היהודי בפראג במאה ה-16, והמהר"ל מפראג שיצר את הגולם מפראג.

בגלל אורך הזמן שבו בית הקברות היה פעיל ובגלל שזה היה השטח היחיד שבו יכלו היהודים לקבור את נפטריהם, המצבות לא מסודרות, הם צפופות אחד לשני עד כדי כך שנראה כאילו הם עולות אחת על השניה. ככל הנראה חלקכם תתרשמו מהעתיקות ומההסיטוריה של המקום, ולחלקכם תחושת מחנק בביקור בבית הקברות היהודי.

בית הקברות היהודי הוכרז כאתר מורשת עולמי על ידי אונסק"ו ב1995, בגלל ההיסטוריה הרבה שיש בו. לכן זהו אחד מאתרי התיירות המומבילים בפראג ולא רק ליהודים. 

לא ניתן לשוטט בצורה חופשי בבית הקברות היהודי, ישנם שני שבילים תחומים שבהם ניתן ללכת להתרשם מהמקום, ולעבור ליד הקברים המפורסמים והחשובים ביותר. שביל אחד מיועד לחורף ואילו השביל השני מיועד למבקרים בקיץ. 

אל היעד הבא

אל היעד הבא

הביקור ברובע היהודי חשוב מאוד, גם לתיירים מכל העולם אך בפרט ליהודים שמבקרים בעיר פראג. ביציאה מבית הקברות, נפנה ימינה ברחוב Široká עד שנגיע לכיכר יאן פלאך (דיברנו עליו כבר ביום הראשון) וניתן לראות בה פסלים של אנטונין דובזאק שהיה מגדולי המלחינים הצ'כים, וגם פסל של יוזף מאנס שהיה צייר במאה ה-19. המבנה המרכזי בה הוא הרודולפינום שנבנה בסוף המאה  ה-19 כמקום לקונצרטים. למרות שהחל משנת 1946 המבנה משמש כביתה של התזמורת הפילהרמונית הצ'כית, בתחילת המאה ה20 היה בניין זה מקום מושבו של הפרלמנט הצ'כסלובקי. כדאי להתרשם ממראהן בעיקר בצד של נהר הוולטובה. לאחר מכן נחזור לרחוב Křižovnická ונלך דרומה עד שנגיע לגשר קארל.

Booking.com

אתר נוסף במסלול שהוא לא חובה, אבל חשבנו שאולי יעניין אתכם

בית הכנסת פינקס בפראג נמצא בכניסה לבית הקברות היהודי העתיק. לעומת בית הכנסת הספרדי, זהו מבנה שקרוב יותר במראהו לבתי הכנסת שאנו מכירים, עם פרופורציות קרובות יותר לגודל אנושי. בפנים תמצאו עיצוב ניאו גותי, ועם זאת בחלק מהחללים העיצוב האדריכלי מינימליסטי מאוד.

המקום מהווה אנדרטת זיכרון אותנטית, שנוצרה על ידי ניצולי שואה שרצו להנציח את יקיריהם, אפילו רק בפעולה הפשוטה של לכתוב את שמם על הקיר, ולהשאיר אותם שם לנצח. 

קצת היסטוריה על הקמתו – בית הכנסת פינקס נבנה בשנת 1535, ע"י ר' אהרון משולם הורוביץ. לאחר מלחמת העולם השנייה, היהודים שהצליחו להינצל ביקשו להפוך את בית הכנסת למקום זיכרון ליהודי פראג שנשלחו למחנות ההשמדה. זאת למרות שהשלטון הקומוניסטי ניסה לעצור הקמת מקום זיכרון זה. לאחר נפילת הקומוניסטים, נכתבו על קירות בית הכנסת שמות כ-80,000 מיהודי צ'כיה שנרצחו בשואה. בקומה השנייה ישנה תערוכה המציגה ציורי ילדים מגטו טרזין. בגטו היו כ10,000 ילדים יהודים מתחת לגיל 15, ובמוזיאון מופיעים כ- 4,000 ציורים שציירו ילדים אלה, שרובם נרצחו בשואה.

המתחם השני בגודלו בעיר פראג. משתרע על פני כ20 דונם וכולל בפנים כמה מבנים. כיום שייך ברובו לספריה הלאומית של פראג ורובו סגור לתיירים. בסיור מודרך (אין בעברית) ניתן להיכנס למקומות רבים יותר. השיא של המקום הוא מגדל תצפית הכוכבים שבו יש תצפית נוספת אל עבר העיר

Charles Bridge \ Karlův most

אחד האתרים המפורסמים ביותר בפראג, ואולי אף סמלה של העיר. גשר קארל, חוצה את הולטאבה, ומחבר בין שני חלקי העיר פראג המופרדים על ידי הנהר. בסוף המאה ה-12, עלה הצורך לבנות גשר שיחבר את פראג משני חלקי הנהר. ועל כן הוחלט לבנות במקום זה גשר, שנקרא "גשר יהודית", על שמה של אשתו של המלך ולאדיסלאב הראשון.

מסלול מומלץ בפראג היום השני - גשר קארל בלילה
בעקבות פגעי מזג האוויר וגאות הנהר, הגשר לא עמד בעומס וקרס. המלך קארל, שעל שמו נקרא גשר זה, החליט כי יש צורך לבנות...

גשר חדש. על פי הצעת אסטרולוגים הניח את אבן הפינה לגשר בתאריך 9/7/1357 בשעה: 5:31 וציון זה מופיע כפלינדרום (מספר שניתן לקרוא אותו משמאל לימין וגם מימין לשמאל) 135797531 במגדל הגשר העתיק.

בתחילה היה צריך לשלם על מנת לעבור על הגשר, שהיה המעבר היחיד מעל הנהר עד המאה ה-19.  הכסף שימש לתחזוקה השוטפת של הגשר. הסבר נוסף לכך שהגשר מחזיק מעמד עד היום היא,  שמלבד האחזקה השוטפת בעת בניית הגשר ערבבו ביצים במלט מה שנתן לו את כוחו שמחזיק אותו עד ימינו אנו.

אורכו של הגשר הוא 515, ורוחבו 9.5 מטרים. רוחבו של הגשר לא נקבע באקראי, 9.5 המטרים שלו מאפשרים מעבר של 4 כרכרות בו זמנית.

לאורך הגשר ישנם 30 פסלים ביניהם פסל של ישו ומעליו כתובת בעברית ופסלו של הקדוש יאן מנפומוק שעל פי האמונה מי שיגע ברגלו של הפסל יתגשמו כל משאלותיו של הנוגע. אך פסלים אלה הם לא הפסלים המקוריים, שכן הפסלים המקוריים נמצאים במוזיאון הלאומי של פראג.

כיום הגשר סגור למעבר רכבים וניתן למצוא בו מוזיקאים אומני רחוב דוכנים וכמו כל מקום תיירותי גם כייסים לרוב. מגשר קארל תוכלו לראות את פראג מזוויות אחרת, תוכלו למצוא נקודות תצפית מיוחדות ומרשימות על אתרים בעיר כמו מצודת פראג, קתדרלת ויטוס הקדוש ועוד. זהו אחד היעדים הכי יפים לתמונות בפראג, ולכן אם אתם מעוניינים להצטלם ללא המוני תיירים סביבכם, מומלץ להגיע מוקדם בבוקר (לפני 9:00) או בשעות הלילה המאוחרות.

בשני צידי הגשר, ישנם מגדלים מיוחדים. במגדלים אלו יש מוזיאונים שפתוחים לקהל הרחב, ובנוסף, ישנם תצפיות שניתן לעלות אליהם, להשקיף על רחבי העיר בכלל ועל גשר קארל בפרט.

הפינה של דובי

המזרקות המוזיקליות נמצאות בחלק הדרומי ביותר של האי. בחלקו הצפוני ישני גן יפני קסום, גן בהשראת המסורת היפנית, שמעוצב באופן הרמוני ומשלב בתוכו אלמנטים של זרימת מים, אדמה, צמחייה מעודנת, אבנים מסוגננות, איים, תאורה, גשרים ופיתולים, עצים מיוחדים ופיסות צבע של פרחים ועצים צבעוניים. השילוב בין האלמנטים יוצר מראה נעים לעין ומקום שכיף לשהות בו. קול פכפוך המים והציפורים שנמשכות למקום מוסיפים לחוויה ומשרים אווירה נינוחה ושלווה. 

אתר נוסף במסלול שהוא לא חובה, אבל חשבנו שאולי יעניין אתכם

לאחר שסיירתם בפראג ברגל, הגיע הזמן לחוויה שונה. תוכלו להנות מהשלווה שנוצרת כאשר אתם מוקפים במים, להרגיש את העוצמה של הטבע, להתמקד ברגע, להקשיב לתנועת הגלים, ולהנות מהחוויה הקסומה. כעת תוכלו לחזות ברבים מהאתרים היפייפיים של פראג, בשעות הערב כאשר הם מוארים וזוהרים, ולהביט בהם מזווית שונה, ואף מרשימה יותר. ההשתקופת של האתרים במים, מוסיפים ליופים של האתרים ושל העיר,  ובצירוף הנוף האינסופי, הגשרים והשמש ששוקעת יתגלה לכם מראה מדהים של צבעים ואורות. בלילה, קשה יחסית להעביר בתמונה את מה שאנו רואים בעיניים. אז אל תיצמדו למצלמה, וקחו רגע להנות מהתמונה בלייב, זה שווה הכל.

על גדות נהר הדנובה פזורות מספר חברות המציעות שייט על הנהר. שימו לב כי ישנם מספר סוגים של שייט, ועליכם להחליט מה מתאים לכם. חלקן מציעות שייט עם הדרכה קולית במגוון שפות (נכון להיום אין בעברית), חלקן מציעות שייט עם ארוחה, בחלקן ניתן לצפות בהופעות ג'אז ועוד. לחלק מהחברות יש ספינות קטנות יותר, שנכנסות לתעלה שמקיפה את האי קמפה.