הפנתאון של פריז

הפנתיאון של פריז אמנם אינו מפורסם כמו הפנתיאון של רומא. אבל, זהו אתר עם היסטוריה עשירה, עיצוב בנייה מרשים, מכשיר מדעי הראשון מסוגו בעולם ואחת התצפיות מהפחות מוכרות בעיר, אבל אחת מהטובות שבהם.

במאה ה-18, המלך לואי ה-15 חלה והוא נשבע שאם יחלים ממחלתו, הוא יבנה כנסייה חדשה לכבודה של ז'נבייב הקדושה שהיא פטרונית העיר פריז. לאחר שהמלך לואי ה-15 החלים ממחלתו, הוא הטיל על האדריכל ז’ק-ז’רמן סופלו להקים את הכנסייה. המקום שבו הוחלט להקים את הכנסייה היה בגבעת ז'נבייב, שם הייתה כבר כנסייה בעלת אותו שם, בגלל שנים של הזנחה וחוסר טיפול בה היא התחילה להיהרס. לכן, הוחלט להקים במקום זה כנסייה חדשה הראויה לפטרונית של העיר פריז. בעקבות קשיים כלכליים ותכנוניים, הבנייה ארכה 26 שנים וסופלו נפטר משברון לב 10 שנים לפני תום בנייתה, ולכן המבנה שאנו רואים הוא לא תכנונו המקורי של סופו, אך רוב המבנה נבנה בהשראתו. הפנתיאון נבנה בהשראת הפנתאון של רומא והכיפה בראש המבנה נבנתה בהשראת הכיפה של קתדרלת סנט פול בלונדון.

ציוקי תקרה בפנתיאון של פריז

לצערה של הכנסייה, בנייתה הסתיימה בשנת 1790 שנה לאחר תחילת המהפכה הצרפתית שבה החליטו להפוך את כל מבני הקודש למבני ציבור. כך מצא את עצמו מבנה זה הופך מכנסייה לכבודה של ז'נבייב לפנתיאון שבו קבורים גדולי האומה הצרפתית. למרות שבמרוצת השנים היו תקופות שהמבנה הוחזר לייעודו המקורי והיה כנסייה. בשנת 1885, לאחר פטירתו של ויקטור הוגו וקבורתו במתחם. המבנה הפך באופן סופי לפנתיאון שבו קבורים אישי ציבור, סופרים אנשי רוח ועוד. כולם מחשובי האומה הצרפתית. כיום קבורים בפנתאון 76 אנשים.

הפנתאון של פריז מגלם את הסגנון האדריכלי הניאו-קלאסי, שהיה נפוץ במהלך המאה ה-18. סגנון זה שאב השראה מהאדריכלות הקלאסית של יוון ורומא העתיקה, תוך שימת דגש על סימטריה, פאר והרמוניה. העיצוב של סופלוט שילב בצורה חלקה אלמנטים קלאסיים, כמו העמודים הקורינתיים והאכסדרה המונומנטלית, עם חזון יצירתי משלו, והביא למבנה מרשים מאוד ומעורר כבוד.

מבט על מבנה הפנתיאון של פריז

החלק החיצוני של הפנתאון של פריז מרשים מאוד, בכניסה אליו תוכלו להתרשם מהמעמודים הקורנתיים ומהגמלון (המשולש) שמעליהם. מומלץ בחום להיכנס לתוך המבנה עצמו, המבנה מבפנים מרשים לא פחות ותוכלו להנות מהשינויים והדברים שהכניסו למבנה לאור השנים.

מה רואים בתוך הפנתיאון:

הקריפטה שבה קבורים האנשים שזכו לכך, בין האנשים המפורסמים הקבורים בפנתיאון: אמיל זולא, לואי ברייל (מי שהמציא את כתב ברייל), רנה קאסן, ויקטור הוגו ועוד.

רצפה מעוצבת ומיוחדת בפנתיאון של פריז

מטוטלת פוקו המדהימה, מכשיר מדעי מהפנט המדגים את סיבוב כדור הארץ ובעזרתה הוא הסביר כיצד כדור הארץ מסתובב סביב עצמו . התנופה הקצבית שלו משמשת תזכורת לצעדה המתמשכת של הזמן ולרדיפה אחר ידע.

ציורי הקיר המדהימים המכסים את כל קירות הפנתאון ובמיוחד אל תפספסו את הציור הקיים בתוך הכיפה.

ניתן לעלות אל הכיפה של הפנתיאון לנוף עוצר נשימה של העיר,למרות שזה כרוך במאמץ של עליית מעל 250 מדרגות. התצפית מכיפת הפנתאון היא של 360 מעלות, מה שבעצם אומר שניתן לראות את כל רחבי העיר. המיקום של הפנתאון של פריז על גבעה, והגובה שבה התצפית נמצאת, הופכת אותה לתצפית מושלמת על פריז. ממנה ניתן לראות כמעט את כל האתרים הכי חשובים בעיר. אל תפספסו את העלייה אל התצפית.

הפנתאון של פריז - שעות פתיחה

ראשון – שבת: 10:00-18:00

הפנתאון של פריז - עלות כניסה

מבוגר: 11.50€
תוספת כניסה לתצפית: 3.50€
ילדים עד גיל 18 נכנסים חינם לפנתיאון, הכניסה לתצפית בתשלום גם לילדים

למסלול המלא שלנו בפריז

כל המידע על פריז

מקומות מומלצים ליד הפנתאון של פריז

שתפו את הפוסט כדי שגם חברים שלכם יוכלו להנות: