
תיאטרון גבריאדזה
כשתגיעו לתיאטרון גבריאדזה, תגלו מבנה קטן וקסום שמזמין אתכם לעצור ולהביט. המבנה עצמו נראה כמו יצירה אמנותית מתוך אגדה – עם מגדל שעון שנוטה מעט הצידה, חלונות מעוטרים וציורי קיר צבעוניים שמקשטים אותו מכל עבר. כבר מבחוץ, תרגישו את האווירה האינטימית והמיוחדת של המקום, ותבינו שלא מדובר בתיאטרון רגיל.

בשעה מסוימת, השעון הגדול שבחזית המגדל מתעורר לחיים ומציג מופע קטן ומרגש עם בובות מיניאטוריות, שבו דמויות יוצאות ונעות לקצב פעמוני השעון. הסצנה הזאת מושכת אליה מבקרים רבים שעומדים מוקסמים מהפרטים הקטנים ומהאווירה הכמעט קסומה של המקום.
תיאטרון גבריאדזה נבנה בשנות ה-80 של המאה ה-20, ביוזמתו של אמן ואיש קולנוע גאורגי בשם רבאז גבריאדזה, שמוכר כאחד היוצרים המקוריים והמשפיעים ביותר בתחום תיאטרון הבובות. גבריאדזה, שנולד בעיר קוטאיסי שבגאורגיה בשנת 1936, היה אמן רב-תחומי וידוע בגישתו הייחודית ובכישרון יוצא הדופן שלו לספר סיפורים מלאי רגש ודמיון. לאחר קריירה מצליחה בתחום הקולנוע, שם כתב תסריטים שזכו להצלחה, גבריאדזה החליט לפנות לכיוון חדש ולהתמקד בתיאטרון הבובות – תחום שדרש ממנו השקעה עצומה אך שיקף עבורו דרך יוצאת דופן לבטא את אהבתו לאמנות ולתרבות הגאורגית.

תיאטרון גבריאדזה הוא יצירת מופת אדריכלית עם סגנון בנייה יוצא דופן, שמשלב בין אלמנטים מסורתיים וגאורגיים לבין נגיעות של דמיון ואמנות אישית ייחודית. סגנון הבנייה של התיאטרון מושפע הן מהאדריכלות המקומית הגאורגית והן מהחזון האישי של רבאז גבריאדזה, שרצה ליצור מקום שמשדר את עולמו הפנימי ואת התשוקה שלו לספר סיפורים דרך הבובות.
המבנה של התיאטרון מאופיין במראה אקלקטי וציורי, המזכיר במידה מסוימת את המבנים הישנים של טביליסי, במיוחד בשכונות העתיקות של העיר. גבריאדזה בחר להשתמש בחומרים מסורתיים כמו אבן ועץ, שהיו נפוצים בבנייה גאורגית לאורך ההיסטוריה. הבחירה בחומרים הללו נבעה גם מהרצון לשמור על קשר למורשת המקומית ולתרבות הגאורגית, וגם כדי לשדר אווירה חמה ומחוספסת שמשתלבת בנוף העירוני של טביליסי.
אך קשה להתעלם מאחד הסמלים המיוחדים של העיר – מגדל השעון של תיאטרון גבריאדזה. המגדל הזה, שמזכיר במראהו מבנה אגדי מתוך סיפור ילדים, מושך אליו תיירים מכל העולם בזכות המראה הייחודי וההפתעה שהוא מציע בכל שעה עגולה. הוא הסיבה הכי גדולה למה שהפך את התיאטרון למוקד תיירותי מפורסם בטביליסי.

גם מגדל השעון נבנה על ידי רבאז גבריאדזה, מייסד תיאטרון הבובות המפורסם שנמצא ממש לידו.
המגדל, עם קירותיו המתעוותים והציורים המקשטים אותו, הפך לסמל של עיריית טביליסי עצמה, והאדריכלות הלא שגרתית שלו מושכת מבטים רבים. השעון שבחזיתו הוא פריט מיוחד, אך הוא לא רק מראה את השעה – הוא גם מקיים מופע קטן ומקסים בכל שעה עגולה.
אחת החוויות הקסומות ביותר במגדל השעון היא המופע שמתרחש כל שעה עגולה. דלתות קטנות נפתחות, ובובות מיניאטוריות יוצאות ומבצעות סצנה קצרה ונוגעת ללב בליווי פעמוני השעון. במופע הזה, גבריאדזה ביקש לשקף את מחזור החיים, ובובות קטנות מגולמות בצורה פיוטית את סיפור האהבה והחיים.
עבור רבים, רגע זה הוא אחת החוויות המיוחדות ביותר בטיול בטביליסי. אנשים מתקבצים סביב השעון לקראת השעה, מצלמים ומתרגשים יחד לראות את המופע הקטן, שנמשך רק כמה שניות אך משאיר חותם רגיש ובלתי נשכח.

עובדות מעניינות על המגדל:
המגדל נבנה והורכב מחומרים ממוחזרים ואבנים מקומיות, שמקשרות אותו ישירות למורשת העיר.
אף על פי שהוא נראה מעט רעוע, המגדל יציב לחלוטין, ונבנה במכוון כדי לשדר את התחושה שהוא עומד על פי תהום.
רבים מגיעים במיוחד בשעת השקיעה, כדי לראות את המגדל מואר באור רך שמדגיש את קוויו המעוקלים ואת ציורי הקיר שעליו.
תיאטרון גבריאדזה - שעות פתיחה
ניתן לצפות במגדל השעון לאורך כל שעות היממה
תיאטרון גבריאדזה - עלות כניסה
הכניסה ללא עלות
⏳ חוסכים זמן, נהנים יותר! כרטיסים ללא תור מחכים לכם בלחיצה אחת בלבד. 🕒💡
שתפו את העמוד כדי שגם חברים שלכם יוכלו להנות:
מקומות מומלצים ליד תיאטרון גבריאדזה


כיכר החירות של טביליסי
בטביליסי, בירת גאורגיה, יש שילוב קסום של מסורת ומודרניות – עיר שמחברת בין היסטוריה

שדרת רוסתוולי
שדרת רוסתוולי, אחת מהשדרות הידועות ביותר בטביליסי, היא מסע בזמן שמחבר את המבקרים להיסטוריה