שער השלום

למרות ששער ניצחון זה אינו משערי הניצחון המפורסמים והמתויירים בעולם. מיקומו של השער בין שדרת סמפיונה לפארק סמפיונה, הופך אותו לאחד מיעדי התיירות המובילים בעיר. אך מלבד היותו יעד תיירותי, הוא מקום חשוב עבור תושבי העיר, מקום שמזכיר להם מה מילאנו עברה לאורך השנים ומה קרה לה עד שהיא הפכה לעיר המובילה שהיא היום.

שער השלום מואר בצורה מיוחדת בגלל השמש

בניית השער החלה בהוראתו של נפוליאון, לאחר שהוא כבש את צפון איטליה הוא הורה לבנות שער זה כשער ניצחון לכבוד נצחונותיו במלחמות (ממש כמו שער הניצחון בפריז). מיקום השער נבחר בקפידה, שכן הדרך ממילאנו לפריז הייתה דרך שער זה. הבנייה החלה בשנת 1807, אך לאחר הפסדו בקרב ווטרלו בשנת 1815, הופסקה הבנייה. בסופו של דבר, בניית השער הושלמה בשנת 1838 על ידי האימפריה האוסטרית, ששלטה באזור באותו הזמן. לאחר שבניית השער נמשכה והושלמה על ידי השלטון האוסטרי ולא על ידי נפוליאון, בוצעו בשער מספר שינויים לעומת התכנון המקורי: התבליטים המצויירים על השער מתארים אירועים שקרו באיטליה ובמילאנו. פסלי הסוסים על ראש השער פנו בתחילה לכיוון פריז, אך לבסוף סובבו אותם וכעת הם פונים לכיוון מרכז העיר מילאנו.

שער השלום במילאנו

השער מעוצב בסגנון ניאו-קלאסי, המקנה לו מראה מפואר ומרשים. הוא מתנשא לגובה של 25 מטרים ובולט מאוד בסביבתו. השער הוא ביטוי להשפעה הרומית ומזכיר שערי ניצחון שנבנו באותה תקופה ולסגנון האדריכלי של המאה ה-19 באיטליה.

צד אחד של השער הוא שדרת סמפיונה, שדרה מרכזית ורחבת ידיים בה תוכלו למצוא מסעדות ובתי קפה לרוב. בנוסף זהו אחד מאזורי חיי הלילה המובילים של העיר. בצידו השני של השער תוכלו לראות את פארק סמפיונה המרשים בה תוכלו למצוא שלל פינות חמד לנוח בהם. כך שגם לאחר הביקור בשער הניצחון תוכלו למצוא שלל אפשרויות לבילוי.

שער השלום - שעות פתיחה

פתוח 24/7

שער השלום - עלות כניסה

הכניסה ללא עלות

למסלול המלא שלנו במילאנו

כל המידע על מילאנו

מקומות מומלצים ליד שער השלום

שתפו את הפוסט כדי שגם חברים שלכם יוכלו להנות: