שער הניצחון

למרות שישנם מספר שערי ניצחון מפוזרים ברחבי העולם, ואפילו בפריז יש עוד שלושה שערים, כשמדברים על שער ניצחון, מדברים על שער הניצחון שבכיכר שארל דה גול בפריז. 

אם באתם ברגל מהשאנז אליזה, או מאחד מהרחובות היוצאים מהכיכר, כנראה שהצלחתם לראות  את השער מרחוק, אך רק כשמגיעים בסמוך אליו ממש, יופיו ועוצמתו מתגלים במלוא הדרם. על בניית השער הורה נפוליאון בונופורטה לאחר ניצחונו בקרב אוסטרליץ. הוא קיבל את ההשראה משער טיטוס שברומא, והוא החליט להנציח את נצחונותיו במלחמות נפוליאון. את הבנייה הוא הטיל על האדריכל ז'ן שלגראן, ולאחר שנתיים של תכנונים החלו בבניית השער. אך לאחר מותו של האדריכל ונפילתו מהשלטון של נפוליאון החליטו להפסיק את בנייתו. בימי לואי פיליפ שהיה מלך צרפת האחרון הוחלט להמשיך ולבנות את השער, וכך לאחר כ30 שנים, הוא נחנך בשנת 1836.

שער הניצחון בלילה

שער הניצחון מציג שילוב נפלא של סגנונות אדריכליים. האנדרטה מייצגת יפה את הסגנון הניאו-קלאסי, שבלט בסוף המאה ה-18 ותחילת המאה ה-19. בחירה ארכיטקטונית זו משקפת את התקופה בה הוא נבנה, ומדגישה את תחייתם של אלמנטים קלאסיים בהשראת יוון העתיקה ורומא. המבנה המלכותי עומד כעדות לפאר האדריכלות הצרפתית. עם העמודים הקורינתיים האיקוניים, התבליטים המורכבים והקשת המרכזית שובת הלב שלו, שער הניצחון משדר תחושה של כוח ואלגנטיות. הפרופורציות העצומות שלו, המגיעות לגובה של 50 מטר ולרוחב של 45 מטרים, הופכות אותו למבנה המשדר עוצמה ואלגנטיות.

שער הניצחון נמצאת במרכזה של כיכר סואנת, על מנת להגיע אליה מהרחובות הסמוכים, חפשו את המעבר התת קרקעי דרכו תצאו ממש מתחת לשער הניצחון. במבט מקרוב תוכלו לראות על כל רגל של השער 4 פסלים, שכל פסל כזה יצר פסל אחר, על מנת לאחות את הקרע בחברה הצרפתית. בתוך השער מופיעים שמותיהם של 660 מנהיגים ומפקדים בכירים מהאימפריה הצרפתית הראשונה, אלו שמסומן קו מתחת לשמם מתו בקרב.

מתחת לשער קבור החייל האלמוני זהו חייל שנפל במלחמת העולם הראשונה ונקבר בטקס מכובד מתחת לשער הניצחון. על המצבה רשום "כאן טמון חייל שמת למען המולדת". כל ערב בשעה 18:30 מדליקים במקום את אש התמיד לזכר החיילים האלמונים שנפלו במלחמה.

תבליטים על שער הניצחון

שער ניצחון הוא סמל של העם הצרפתי ושל פריז, בהיותו כזה אירועים רבים חשובים ומכוננים של האומה הצרפתית מתרחשים בו. זה החל בעת חתונותו של נפוליאון שעברה מתחת דגם של השער שהיה עשוי מעץ מכיוון שהשער לא היה מוכן. גם הלוויתו של נפוליאון עברה מתחת שער הניצחון בדרכה לאינווליד. צעדות ניצחון התקיימו בו אחרי מלחמות העולם הראשונה והשנייה ועוד לפני כן, כאשר הנאצים כבשו את העיר הם עשו צעדה צבאית שעברה בשער הניצחון. כמובן, שגם המצעד הצבאי לכבוד יום הבסטיליה עובר כאן. 

מומלץ לעלות אל ראש השער, שם יש תצפית מדהימה שממנה ניתן לראות את 12 הרחובות שיוצאים מהכיכר, מגדל אייפל, האינווליד ועוד. העלייה לא קלה, כדי לעלות לראש השער יש צורך לעלות מעל 280 מדרגות אך בדרך יש קומה של מוזיאון וקומה עם חנות מזכרות. ניתן לעלות לראש השער במעלית, אך יכולים לעלות בה רק נכים או אנשים עם עגלת תינוק.

שער הניצחון - שעות פתיחה

ראשון – שבת: 10:00-22:15

שער הניצחון - עלות כניסה

מבוגר: 13€
ילדים עד גיל 18, נכנסים ללא עלות

למסלול המלא שלנו בפריז

כל המידע על פריז

מקומות מומלצים ליד שער הניצחון

שתפו את הפוסט כדי שגם חברים שלכם יוכלו להנות: