מסלול מומלץ בבודפשט

היום הרביעי

הגענו אל היום האחרון במסלול שלנו, ביום זה נשלב בין שני חלקי העיר בודה ופשט. 

תחילת היום תהיה בצד של בודה, נגיע סוף סוף אל הפסל שנראה כמעט מכל מקום בעיר, זהו פסל החירות של בודפשט. נגלה למה הגבעה היא חלק חשוב בהיסטוריה של העם ההונגרי, ונזכה לחוות עוד טעימה מהחלק הירוק של בודפשט, ללכת בשבילים בין העצים, ולהנות מהאוויר הנקי של האזור.

משם נמשיך לשוק המקורה שבו נוכל לחוות את בודפשט האותנטית, לטעום אוכל הונגרי ואף לקנות מזכרות לקרובים שלנו בארץ.

הגענו אל היום האחרון במסלול שלנו, ביום זה נשלב בין שני חלקי העיר בודה ופשט. 

תחילת היום תהיה בצד של בודה, נגיע סוף סוף אל הפסל שנראה כמעט מכל מקום בעיר, זהו פסל החירות של בודפשט. נגלה למה הגבעה היא חלק חשוב בהיסטוריה של העם ההונגרי, ונזכה לחוות עוד טעימה מהחלק הירוק של בודפשט, ללכת בשבילים בין העצים, ולהנות מהאוויר הנקי של האזור.

משם נמשיך לשוק המקורה שבו נוכל לחוות את בודפשט האותנטית, לטעום אוכל הונגרי ואף לקנות מזכרות לקרובים שלנו בארץ.

משם נמשיך לשוק המקורה שבו נוכל לחוות את בודפשט האותנטית, לטעום אוכל הונגרי ואף לקנות מזכרות לקרובים שלנו בארץ. נמשיך לאחת השדרות המפורסמות בעיר שמלאה בחנויות, למי שרוצה להשלים את חווית השופינג שלו, ונקנח במבט מגבוה על כל האתרים שהיינו בהם במהלך הטיול.

Gellert hill \ Gellért-hegy

כנראה שכבר שמתם לב לפסל שניתן לראות מהרבה מאוד מקומות בעיר. מדובר באנדרטת השחרור (או פסל החירות), פסל של אישה שאוחזת ענף דקל, המוצב בגובה עצום על ראש הגבעה בצד של בודה. זוהי גבעת גלרט, הצופה אל הארמון המלכותי מלמעלה, ואחת מנקודות התצפית המרהיבות ביותר על העיר.

מסלול מומלץ בבודפשט היום הרביעי - גבעת גלרת

נתחיל את היום בסיור בגבעה, אליה ניתן להגיע במספר דרכים כולל עלייה ברגל עד לראש הגבעה. ההמלצה שלנו היא...

לא לשרוף זמן וכוח בעלייה רגלית, אלא להגיע למעלה בתחבורה ציבורית (הירידה תהיה רגלית כך שתוכלו לחוות את האזור דרך הרגליים).

הגבעה נקראת על שם הבישוף גלרט, שהובא להונגריה על ידי המלך אישטוון על מנת להפיץ את הנצרות במאה ה – 11. אך הפגאנים שאמונתם התנגשה עם הנצרות, והם לא קיבלו את דעותיו, הכניסו אותו לחבית וגלגלו אותו מראש הגבעה הישר למי הדנובה, וכך הוא סיים את חייו.

בראש הגבעה נראה את "מצודת הסיטאדלה". המצודה הוקמה בשנת 1851 על ידי האוסטרים, לאחר המהפכה ההונגרית שהתרחשה שנתיים לפני כן. המצודה נבנתה בראש הגבעה מפאת גובהה ומיקומה האסטרטגי, על מנת לחזק את השליטה האוסטרית על העיר. גם במלחמת העולם השנייה שימשה המצודה לצורך צבאי על מנת להגן על העיר. כיום המצודה היא אטרקציה תיירותית בלבד. 

ליד המבנה ניתן לראות את פסל החירות ההונגרי (שבשנות השלטון הקומוניסטי נקרא "פסל השחרור") אשר הוקם בשנת 1947. בתחילה נרשם ליד האנדרטה כי היא הוקמה לזכר שחרור העיר על ידי הסובייטים מהכובש הנאצי בשנת 1945, אך בשנת 1989 לאחר נפילת השלטון הקומוניסטי ועליית השלטון הדמוקרטי, שונה "ייעוד האנדרטה" ונרשם כי היא לזכר כל מי שהקריב את חייו למען עצמאות הונגריה וחירותה.

בראש האנדרטה יש פסל של אישה שבגדיה מתנופפים ברוח והיא מחזיקה בשתי ידיה עלה דקל. הפסל מתנשא לגובה של 14 מטר כאשר הוא עומד על בסיס בגובה של 26 מטר והגבעה בגובה של 235 מטר, כך שבעקבות גובהה הרב ניתן לראות אותה כמעט מכל רחבי העיר.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

אחרי שראינו את פסל החירות נחזור אל הרחוב ממנו באנו, ונראה ירידה במדרגות לכיוון יער, בכיוון הכללי של נהר הדנובה. אנו ממליצים לרדת מהגבעה ברגל, זוהי צעידה קלילה יחסית שרובה בירידה ובמסלולה ניתן למצוא למצוא נקודות תצפית מהממות על העיר. אחת מהן היא הטרסה של גבעת גלרט. בדרך נראה פסל בגובה 7 מטרים, שסביבו קולונדת עמודים בחצי עיגול, פסלו של הבישוף גלרט. בסוף הירידה ישנו מפל מסוגנן, שיורד מהגבעה לכיוון הנהר, כאן נחתום את ביקורנו בגבעה. 

כשנרד מהגבעה נצא מול גשר אליזבת, נפנה ימינה (לכיוון דרומה) עד שנגיע לגשר החירות. נפנה שמאלה ונחצה את נהר הדנובה, עד שנראה מצד ימין שלנו את השוק הגדול.

Booking.com

אתר נוסף במסלול שהוא לא חובה, אבל חשבנו שאולי יעניין אתכם

כפי שאתם כבר יודעים, בבודפשט ישנם מעיינות רבים, מהם פורצים מלב האדמה מים חמים ומלאים במינרליים. זאת הסיבה לכך שרחצה במרחצאות חמים הפכה למנהג שגור שאימצו רוב תושבי העיר. רודאש הינן מרחצאות שנחשבות לפחות המוניות ותיירותיות. הן נבנו לראשונה במאה ה-16 על ידי השלטון הטורקי, בשנת 2006 בוצע במקום שיפוץ מקיף. מלבד בריכת שחייה גדולה ישנן בריכות מחוממות בטמפרטורות שונות. האטרקציה המרכזית היא הג'קוזי בגג המרחצאות, שממנו נשקף נוף מהמם של נהר הדנובה ושל אזור פשט. מומלץ לשים לב כי לא בכל הימים יש במקום רחצה מעורבת.


הכנסייה שוכנת בתוך מערה טבעית, שבה בעבר חי סנט איבן שהיה נזיר בודד. בשנות ה – 30 של המאה הקודמת שיפצו את המערה והרחיבו אותה, אך בשנת 1951 השלטון הקומוניסטי עצר את הנזירים שחיו במקום ואטם את פתח המערה. בשנת 1991 הוקמה הכנסייה מחדש. בכניסה ניתן לקבל ללא עלות נוספת מדריך שמע.

Great Market Hall \ Nagyvásárcsarnok

בסוף גשר החירות מצד ימין נראה מבנה מרהיב, שכנראה לא היינו מנחשים שזהו שוק. שער הכניסה שלו בנוי בסגנון ניאו-גותי, ואם תביטו אל גג המבנה תוכלו לשים לב שהרעפים שלו עשויים מקרמיקה צבעונית. אולי כבר ראיתם רעפים אלה במקומות נוספים, הם מגיעים ממפעל מפורסם בהונגריה שנקרא ז'ולנאי. מפעל זה מפורסם בתרבות ההונגרית, ומלבד רעפים מייצר גם כלי חרסינה, ספלי תה וצלחות, אגרטלים, אריחי פורצלן, פריטי חרסינה דקורטיביים כגון פסלים מיניאטורים, בובות חרסינה ועוד.

מסלול מומלץ בבודפשט היום הרביעי - השוק הגדול
הרעפים מיוצרים בשיטה מיוחדת כך שהם עמידים בפני החורף ההונגרי. המפעל קיים מעל 150 שנים, ושמו נודע לא רק ברחבי הונגריה. הרעיון לבנייתו הגיע…

מראש העיר הראשון של בודפשט. בעקבות האיחוד של בודה עם פשט והשגשוג הכלכלי שהעיר חוותה, נוצר צורך במרכז מסחרי, שאליו יוכלו התושבים להגיע ולקנות מצרכי מזון באופן מרוכז. השוק נחנך בשנת 1897, ומהווה גרסה ישנה של הקניון של היום, משלב בין שוק מקומי של פעם למבנה מקורה, נקי ומסודר. מדובר על חלל ענק בשטח של 10,000 מטר רבוע, מה שהופך אותו לשוק הגדול ביותר בהונגריה ואחד הגדולים באירופה.

בשוק הגדול יש שפע עצום של תוצרים מקומיים בהם פירות וירקות, חמוצים בסגנון הונגרי, תבלינים, בשר, דגים ופירות ים. על אף היותו מוקד עלייה לרגל תיירותי, בתוכו לא תרגישו בצפיפות, תוכלו לשוטט בו בנחת, לעצור ולבחון את הסחורה בדוכנים וליהנות מאווירת השוק.

בקומה העליונה שהיא "הקומה לתיירים" ניתן למצוא דוכנים של מאכלים אותנטיים מקומיים, וכן דוכנים של חפצי אומנות, מוצרים שנעשו בעבודת יד ומזכרות. 

שלישי – שישי: 06:00-18:00 יום שבת: 06:00-15:00 יום ראשון – סגור יום שני:06:00-17:00

אל היעד הבא

אל היעד הבא

לאחר שהסתובבנו בשוק, וקנינו מאכלים הונגריים ומזכרות הקשורות לתרבות ולמסורת ההונגרית, נמשיך ליעד הבא שלנו שאף הוא קשור לקניות, אבל כנראה נמצא בו חנויות ורשתות שאנחנו מכירים. נצא מהשוק מהשער שממנו נכנסנו אליו, הסמוך לגשר החירות, נחצה את הכביש ונגיע אל רחוב ואצ'י אוצ'ה.

Váci street / Váci utca

רחוב הקניות המפורסם של בודפשט, זהו מדרחוב באורך של כקילומטר, שמתחיל בשוק המקורה ומסתיים בכיכר וורושמארטי, ושימש כאזור קניות מאז המאה ה18 ועד היום. האזור שוקק חיים לאורך כל שעות היום, וגם בערב לאחר שהחנויות נסגרות, בתי הקפה והברים תמיד מלאים, ומושכים אליהם מבקרים רבים.

מסלול מומלץ בבודפשט היום הרביעי - ואצ'י אוצ'ה
נתחיל את סיורנו ברחוב בחלקו הדרומי, שמתחיל ממש מול היציאה מהשוק המקורה, ומגיע עד…

רחוב לאיוש קושוט שחוצה אותו (ומתחבר לגשר אליזבת). חלק זה מתאפיין בחנויות מקומיות, גלריות אומנות, ומסעדות שמציעות אוכל מקומי. זהו האזור הרגוע יותר של ואצ'י אוצ'ה.

לאחר שנחצה את רחוב לאיוש קושוט, נגיע לחלקו הצפוני של ואצ'י אוצ'ה, שבניגוד לחלק הדרומי מיד תשימו לב שהוא הרבה יותר פעיל. תוכלו למצוא בו חנויות יוקרה ורשתות אופנה, לצד בתי קפה ומסעדות שגדושים בתיירים ובמבקרים. 

שדרת ואצ'י אוצ'ה מיוחדת בכך שהיא מבודדת מהכביש, ובנויה כמעין מדרחוב פנימי. יש בשדרה הרבה קסם ואווירה כיפית בזכות שפע של חנויות, בתי קפה, מסעדות וגלידריות. מעבר לחלונות הראווה המושכים, הביטו גם למעלה ושימו לב לחזיתות הבניינים המעוצבות בסגנון אירופאי, שמוסיפות למקום הרבה סטייל וייחודיות.

זהו הזמן להירגע ולשבת בבית קפה או מסעדה, או למי שמעדיף לנצל את השדרה לשופינג מטורף.

הרחוב פתוח 24/7 החנויות פתוחות לפי שעות העבודה שלהן

הפינה של דובי

בתחילת החלק הצפוני של הרחוב, נמצאת חנות הקיורטוש המפורסמת Molnar's, שבה תוכלו לראות איך מכינים את הקיורטוש, הקינוח הלאומי של הונגריה. הקיורטוש שנמכר במקום נחשב לאחד הטובים ביותר בבודפשט.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

נקווה שאתם לא עמוסים מדי בשקיות של קניות כדי שיהיה מספיק מקום בקרון של הגלגל הענק, שזהו היעד הבא שלנו.

שדרת ואצי אוצה מסתיימת בכיכר וורושמארטי, נלך בצידו הימני של הכיכר, ונפנה ימינה ברחוב Harmincad. נמשיך ללכת בו עד שנראה מצד שמאל שלנו את פארק אליזבת, שבו נמצא הגלגל הענק.

Booking.com

Ferris Wheel of Budapest/Budapest Óriáskereke

אחרי שהכרנו וראינו את כל האתרים המרכזיים של בודפשט, מה יותר טוב מלשבת בגלגל הענק ולראות מלמעלה את כל המקומות שהיינו בהם, להיזכר בחוויות מהטיול ולהנות מיופייה של בודפשט. מומלץ להגיע קצת לפני השקיעה, להנות מהנוף באור של סוף היום, לצפות בשקיעה שצובעת את העיר בצבעים רכים, ואם תישארו מספיק זמן, תוכלו לראות גם את כל האורות נדלקים כמו אלפי נורות קטנות שמאירות את החשכה.

מסלול מומלץ בבודפשט היום הרביעי - גלגל ענק
ראשון – חמישי: 11:00-23:00 שישי – שבת: 11:00-00:00

"אין סיום אמיתי, זהו רק המקום

שבו אתה עוצר את הסיפור"

(פרנק הרברט)

איזה באסה שהטיול כמעט נגמר… אבל אנחנו בטוחים שניצלתם כל רגע, וצברתם הרבה חוויות וזיכרונות מיוחדים שישארו איתכם לכל החיים.
מקווים שנהניתם מהטיול, ושהמסלול שלנו עזר לכם ליצור את החוויה הכי טובה שיכולה להיות! 
נשמח שתשתפו את המסלול עם חברים ומכרים שטסים לבודפשט, תעזרו להם להפוך גם את הטיול שלהם למושלם כמו שלכם 🙂

מסלול מומלץ בבודפשט היום הרביעי - סיכום מסלול בבודפשט