מוזיאון הלובר

ברוכים הבאים אל אחד מהמוזיאונים הכי גדולים והכי ותיקים בעולם, יש כאלה שיאמרו שהוא הכי מפורסם, בפרט לכאלה שלא מעודכנים בחדשות האחרונות של עולם האומנות. המוזיאון הענק מתפרס על שטח של 73,000 מטר רבוע, רק כדי להבין את עוצמתו – שיא המבקרים במוזיאון הלובר היה בשנת 2018 בו ביקרו במוזיאון מעל 10 מיליון אנשים באותה השנה.

כשהמלך פיליפ אוגוסט שבנה את המבנה הראשון באזור זה, הוא בנה מבצר שהיה אמור להגן על פריז מהצד המערבי שלה. אך כנראה שהוא לא חלם שמאות שנים אחרי המבצר יהפוך למוזיאון. מכאן גם נובע שמו של המוזיאון שכן לובר זה מקום מבוצר.

אישה בוחנת ציורים במוזיאון הלובר

במרוצת השנים ולאור התרחבותה של פריז, שארל החמישי החליט להעביר את ארמונו אל מבצר זה ואף שיפץ אותו כך שיהיה ראוי למגורי מלכים. בהמשך מלכים רבים שגרו בארמון החליטו לשפץ אותו או להגדיל אותו ובכך להביע את חותמם. פרנסואה הראשון שהרס את הארמון הראשון שהיה ובנה במקומו את הארמון בצד המזרחי. קתרין דה מדיצ'י שבתה את ארמון טווילרי בצד המערבי אך הוא אינו קיים כבר. אנרי הרביעי שבנה את הצד הדרומי וחיבר את ארמון הלובר לארמון טווילרי. לואי ה-13 שהרחיב את החלק המזרחי וכן את ארמון טווילרי. אפילו המלך לואי ה-14 שהחליט להעביר את ארמונו לארמון ורסאי, ולמרות זאת המשיך את המסורת והרחיב את החצר המרובעת והקים במקום את האקדמיה לאומנות.

לאחר שנים רבות בהם הארמון של מלכי צרפת היה בארמון ורסאי, נפוליאון הראשון החליט להחזיר את מוקד השלטון לארמון לובר ואף היה זה שהפך את המקום למוזיאון הפתוח לקהל הרחב. בשנים הראשונות המקום נקרא מוזיאון נפוליאון, ואלו השנים שבהם המוזיאון גדל בצורה דרסטית והיה למוזיאון הגדול ביותר בעולם, מכיוון שבמלחמותיו הוא היה בוזז יצירות אומנות ומביא אותם לתצוגה במוזיאון.

פסל במוזיאון הלובר

בשנת 1871 מחליטה הקומונה הפריזאית להרוס מספר מבנים בצרפת והם שורפים את ארמון טווילרי, לאחר כמה שנים בהם השרידים שלו נותרו במקום, העירייה מחליטה לפנות את ההריסות שלו ולא לשחזר אותו. חלקים מהלובר שנפגעו שופצו ושוחזרו. כיום מוזיאו הלובר בנוי בצורת האות ח', הכניסה אליו מגני טווילרי פתוחה וניתן לראות את גודלו ועוצמתו של הארמון שבו שוכן את מוזיאון הלובר.

עם השנים המוזיאון התיישן וירד ערכו של המוזיאון. לכן, הנשיא פרנסואה מיטרן החליט שעל מנת להחזיר את המוזיאון לימיו הגדולים יש לערוך במקום שיפוץ מקיף, במשך 18 שנים בוצעו במקום שינויים רבים כמו פינוי אגף רישלייה שעד אותה תקופה שכן בו משרד האוצר והסבתו לחלק מהמוזיאון, וכן הקמת כניסה חדשה. כחלק מהשיפוצים והתאמת המוזיאון לתקופה המודרנית הוחלט לבנות מעל הכניסה פירמידה מזכוכית ועוד פירמידות זכוכית קטנות יותר בצדדיה. פירמידה זו מזוהה היום עם הנוף של ארמון הלובר, היא בולטת בהגעה אל הרחבה של הארמון ולא ניתן לפספס אותה, במיוחד כשמגיעים מגני טווילרי לכיוון המוזיאון. כמובן שגם שינוי זה לווה בביקורות ומחלוקות של תושבי העיר. בין אלו שטוענים שזה הורס את המראה המיוחד והמרשים של המוזיאון, לבין אלו שטוענים שהשילוב בין החדש לישן מוסיף למקום מראה מיוחד.

חצר עם מלא פסלים במוזיאון הלובר

בין אם אתם אוהבים את התוספת של הפירמידות ובין אם אתם חושבים שזה הרס את הייחודיות של הארמון. מבנה המוזיאון מבחוץ מרשים ביותר, אבל המוזיאון עצמו מבפנים מרשים לא פחות ואף יותר. במוזיאון ישנם ציורים בגדלים וסגנונות שונים מתקופות שונות במהלך ההיסטוריה, עתיקות רומיות, עתיקות מצריות ועוד לצד פסלים מתקופות שונות. בנוסף ניתן לראות במקום את ארמונו של נפוליאון וחלק מהמבצר הראשון שעמד במקום. המוזיאון ענק ולא ניתן להספיק לראות הכל בביקור אחד, מומלץ בחום להקדיש כשעתיים – שלוש שעות לביקור בתוך המוזיאון. תחליטו מראש מה במוזיאון מעניין אותכם, באיזה חדרים נמצאים המוצגים שמדברים אליכם וכך תלכו ישר אליהם ותתמקדו בהם. 

יצירות חשובות ומומלצות: מונה ליזה,הספינקס, הפסל ונוס דה-מיל, המדונה בים הסלעים ועוד רבים אחרים.

מוזיאון הלובר - שעות פתיחה

ראשון – שני, רביעי – חמישי ושבת: 09:00-18:00
שישי: 09:00-21:45
שלישי: סגור

מוזיאון הלובר - עלות כניסה

מבוגר: 17€

למסלול המלא שלנו בפריז

כל המידע על פריז

מקומות מומלצים ליד מוזיאון הלובר

שתפו את הפוסט כדי שגם חברים שלכם יוכלו להנות: