
מגדל אבק השריפה
מגדל אבק השריפה מגדל אבק השריפה, היה במקור אחד משערי הכניסה לעיר העתיקה. שער
כיכר ואצלב, שבניגוד לשמה פחות נראית ככיכר, אלא היא שדרה ארוכה באורך של כ – 750 מטרים, ומחברת בין פראג העתיקה לפראג החדשה.
הכיכר הוקמה בשנת 1348 ע"י המלך קארל כשוק סוסים, אך עם השנים הכיכר הפכה למקום מסחר, מפגשים המוניים והפגנות, ואף התרחשו בה מספר אירועים היסטוריים כמו:
כיום הכיכר היא מרכז תיירותי מרכזי בעיר פראג, ומבקרים בה כ – 12 מיליון תיירים בשנה. ניתן למצוא בה בתי קפה, מסעדות, ברים ואתרים תיירותיים רבים. ולכן הכיכר הומה בתיירים לאורך כל שעות היום. במועדים מיוחדים מתקיימים בה אירועים נוספים כגון: ביום העצמאות הצ'כי מקרינים על מסך גדול בכיכר סרטון על ההיסטוריה של העם הצ'כי. בחגים מתקיימים בה שווקים צבעוניים למכביר, ובחג הפסחא מתקיים בה שוק, אשר מוכר בזכות ביצי חג הפסחא הנמכרות בו.
לפני תחילת הכיכר יש יציאה לרחוב Na Příkopě, שזהו רחוב הקניות של פראג ושוכנות בו מספר חנויות מותגים כמו: ברשקה, זארה, נייק וגם מותגים צ'כים.
בהמשך הכיכר ניתן לראות במרכזה טראם בצבע אדום, אך היא כבר לא פעילה ומשמשת כבית קפה.
ולקראת סוף הכיכר ניתן לראות את פסלו של ואצלב שעל שמו נקראת הכיכר. ואצלב היה מלך באזור פראג במאה ה-10 ונחשב למי שחיברת את שבטי/תושבי האזור לעם אחד.
ליד פסלו ניתן לראות פסלים נוספים של אישים חשובים בתולדות העם הצ'כי.
אגנס – נערה בת 12 שסירבה להתחתן עם קיסר רומי, ונזרקה לרחוב במערומיה. היא הוצאה לאחר מכן להורג, והפכה לקדושה.
לודמילה – היא אמו של ואצלב והאם הקדושה של הבוהמיינים.
אדלבארט – בישופ פראג.
פרוקופ – הוא קדוש נוצרי שנולד בירושלים, ועל פי האגדה הצליח לנצר 6000 ברברים רק על ידי חשיפתם לצלב.
מעבר לכיכר ממש לפני המוזיאון הלאומי, נמצאת אנדרטה לזכרו של יאן פאלאך, שהצית את עצמו בכיכר כמחאה על הפלישה הסובייטית לפראג בשנת 1968. בעקבות הצתה זו, סטודנטים רבים יצאו להפגנות. עקב המחאה, יאן פאלאך נחשב לסמל למאבק למען עצמאות צ'כיה.
פתוח 24/7.
מגדל אבק השריפה מגדל אבק השריפה, היה במקור אחד משערי הכניסה לעיר העתיקה. שער
המוזיאון הלאומי של צ'כיה בסוף כיכר ואצלב נמצא המוזיאון הלאומי של צ'כיה, אחד המבנים
התיאטרון הלאומי פראג מקדש אמנויות הבמה של האומה הצ'כית, בו נצפים מדי ערב מופעים