
ארמון שאנדור
ארמון שאנדור קצת מפתיע שקוראים למבנה הזה ארמון, זהו מבנה בסגנון מינימליסטי, שבחזיתו ניצבים
לא משנה אם נקרא לה טירת בודה או ארמון בודה או אפילו הארמון המלכותי, מדובר על אחד הסמלים הבולטים של העיר בודפשט, שאף הוכרז בשנת 1987 כאתר מורשת עולמי על ידי ארגון אונסק"ו. זהו ארמון שבנוי בסגנון עתיק עם קריצה למקדשים הרומיים, מוקף בגנים ובמעטפת הירוקה שמאפיינת את בודה.
סביב הארמון ישנה טיילת ובה פסלים, חלקם מוצבים במרכז השביל וחלקם צמודים לקירות הטירה. יש תחושה של קסם בהליכה סביב הארמון, כמו כניסה לעולם אחר, מנותק מהחיים הרגילים, ומוקף בטבע.
דקה של היסטוריה: טירת בודה עברה תלאות רבות לאורך שנות קיומה. היא נבנתה, נחרבה ושוחזרה מספר פעמים בחלוף השנים, אך היא עדיין ניצבת בגאון בראש הגבעה. הטירה המפורסמת נבנתה לראשונה במאה ה-13, על ידי המלך בלה הרביעי ויש מחלוקת האם הארמון הראשון נבנה במקום הנוכחי, או היה ממוקם באזור צפוני יותר בגבעה. לאחר הפלישה הטורקית בשנים 1526-1529, הארמון ניזוק קשות ואף הפך למחסן ולאורוות סוסים. בנוסף, הטורקים הפכו את הכנסיות שהיו במקום למסגדים.
מאוחר יותר, האוסטרים כובשים את האזור מידי הטורקים, והקיסרית האוסטרית מריה תרזה מחליטה לבנות את המבנה מחדש. בשנת 1848 בזמן המרד ההונגרי, רובו המוחלט של הארמון נשרף. אך מסעו לא מסתיים בזאת, ובתחילת המאה ה-20 החליטו ההונגרים להשקיע מאמצים רבים על מנת לבנות ארמון גדול ומרשים ולהחזיר עטרה ליושנה, ואכן המלך האחרון של הונגריה התגורר בו בשנת 1916. ושוב חוזר הניגון, במלחמת העולם השנייה ספג הארמון נזקים כבדים, ומאז שופץ לארמון שאנו רואים היום.
בתוך הארמון שוכנים כיום: הגלריה הלאומית ההונגרית, המוזיאון ההיסטורי של בודפשט והספרייה הלאומית על שם סצ'ני.
מומלץ ללכת לאורך הטיילת הצמודה לארמון, ולהנות מהנוף המהמם של העיר שנפרש לפנינו. אם תגיעו לפסלה של הבתולה מריה, תוכלו לראות את העיר מנקודת מבטה.
הכניסה למתחם פתוחה 24/7.
הגלריה הלאומית והמוזיאון ההיסטורי של בודפשט – שלישי-ראשון: 10:00-18:00
הכניסה למתחם ללא עלות
ארמון שאנדור קצת מפתיע שקוראים למבנה הזה ארמון, זהו מבנה בסגנון מינימליסטי, שבחזיתו ניצבים
הבית של הודיני הקוסם היהודי המפורסם, שנולד וחי בבודפשט עד גיל 4, אז היגרה
בזאר גני הארמון מדובר על גן ששייך לארמון, שהוקם בתחילה בשביל המלכה סיסי. בדומה