
גשר אלכסנדר השלישי
גשר אלכסנדר השלישי כיאה לעיר שבמרכזה עובר נהר, פריז משופעת בגשרים המחברים בין הגדה
בשנת 1670 מחליט המלך לואי ה-14, שבאחריות המדינה לדאוג לפצועי המלחמה הרבים שחזרו משדה הקרב. לכן, הוא מחליט לבנות מתחם שבו יוכלו להיות כל מי שנפצעו ונפגעו בשדה הקרב, כך הממלכה דאגה להם לכל מחסורם. בין אם זה במקום לישון, ארוחות ובית חולים שטיפל בפצעיהם. מקום זה נקראה ארמון האינווליד, הפירוש של המקום הוא ארמון הנכים, לא בטוח שזה היה עובר היום חלק, אך בזמנו אף אחד לא התרעם על זה.
במתחם בנו גם כנסייה שנקראה על שם לואי הקדוש, שהיה סבו של לואי ה-14. בהמשך כנסייה זו הייתה משכנו של הבישוף של צבא צרפת ולכן היא הועלתה לדרגת קתדרלה. אך לואי ה-14 לא אהב את הכנסייה הזו וציווה לבנות כנסייה נוספת מפוארת יותר וכך נבנתה הדום, כנסייה מפוארת ומרשימה שהכיפה הזהובה והגבוהה שלה (הכיפה הכי גבוהה בפריז) שלה נראית למרחוק.
הסגנון האדריכלי של ארמון האינוואליד הוא שילוב שובה לב של אלמנטים קלאסיים ובארוקיים, המשקפים את התקופה בה הוא נבנה ואת המגמות האומנותיות של האזור. החזית המפוארת שלו מציגה איזון הרמוני של סימטריה, קשתות אלגנטיות ופרטים מורכבים. השימוש בפסלים מעוטרים ובקישוטים משוכללים מוסיף נופך של שפע לעיצוב הכללי. עם כיפתו המתנשאת והצריחים המלכותיים, המתחם מייצג את הפאר של האדריכלות הצרפתית, ומושך תיירים לביקור בו.
בימי שלטונו של נפוליאון, הוא מחליט לתת לאינווליד שימוש נוסף, ומחליט שמפקדי הצבא הבכירים של צרפת יקברו שם. סוג של פנתיאון רק לאנשי צבא. כך גם נפוליאון עצמו נקבר במקום בטקס מפואר שיצא משער הניצחון דרך השאנז אליזה וכיכר קוקנקורד עד קבורתו בארמון האינווליד.
היום עדיין יש במקום פצועים של הצבא שגרים במקום, אך רוב המתחם כיום הוא קומפלקס של מוזיאונים, ביניהם: מוזיאון הצבא, מוזיאון הדגמים, קתדרלת סן לואי ועוד. מי שפחות מעניין אותו מוזיאוני צבא והיסטוריה הצבאית של צרפת מספיק ביקור והסתכלות מבחוץ בלבד.
ראשון – שבת: 10:00-18:00
גשר אלכסנדר השלישי כיאה לעיר שבמרכזה עובר נהר, פריז משופעת בגשרים המחברים בין הגדה
מגדל אייפל אם תשאלו את רוב האנשים בעולם מה האסוציאציה הראשונה שעולה להם כשהם
מוזיאון דאורסיי מוזיאון דאורסיי נבנה על מנת להציג את האומנות של המאה ה-19, במוזיאון