בית האופרה גרנייה

כשאנו רוצים לבקר במבנים ארכיטקטוניים מרהיבים בפריז, בית האופרה גרנייה הוא אחד המקומות הראשונים שנרצה לבקר בהם. הוא משופע בהיסטוריה, אלגנטיות ופאר אמנותי, בית האופרה הקסום הזה הוא סמל של התרבות הפריזאית ויעד שחובה לבקר בו. הפאר הארכיטקטוני והאטרקציות הייחודיות שהופכות את בית האופרה גרנייה לאוצר ללא תחרות. הוא נבנה במאה ה-19 בהוראתו של נפוליאון השלישי והוא נתן השראה לבתי אופרה אחרים ברחבי העולם. ואם כיום זה נראה לכם רגיל שהכיסאות באולמות קולנוע/קונצרט/ מופעים האדומים תתפלאו לשמוע שרעיון מהפכני זה התחיל כאן.

תאטרון והכסאות האדומים של בית האופרה גרנייה

בשנת 1858, ניסו להתנקש בנפוליאון בעת ביקור שלו בבית האופרה הקודם שהיה בפריז. לכן, הוא מחליט לבנות בית אופרה חדש ומרשים יותר. מבין שלל אדריכלים שהגישו את הצעתם לבניית המבנה, הזוכה היה שארל גרנייה שעל אף שהיה ללא ניסיון ולמרות שזה המבנה הראשון שהוא בנה, ברוב חוכמתו וכישוריו הוא הצליח לפצח את סיבת ההגעה של האנשים למופעי אופרה. המבנה נבנה בין השנים 1861 ל-1875, ולמרות שתקציב הפרויקט חרג יותר מפי שלוש, התוצאה הסופית הייתה יצירת מופת אדריכלית מפוארת.

באותה תקופה, לכל האנשים החשובים והתרבותיים,היה מנוי לבית האופרה והם היו באים לראות מופעים והצגות כמעט מדי ערב. מה ששארל גרנייה הצליח להבין זה שהמטרה העיקרית שבגללה הקהל מגיע למופעים הייתה לראות ולהיראות, פחות עניין אותם לראות מופעים ולהנות מערב תרבותי.

מתחם קבלת הפנים המרשים של בית האופרה גרנייה

לכן, גרנייה התמקד בבנייה באולמות הכניסה וההתקהלות לפני המופע והחליט להשקיע חצי מגודל המבנה לאולמות אלו. על קירות אולם הכניסה נבנו מראות על מנת שכל אדם שנכנס יוכל להביט במראה ולסדר את עצמו ואת בגדיו. בקומות העליונות, נבנו מרפסות פנימיות אשר השקיפו אל עבר גרם המדרגות. כך האורחים יכלו לראות את הנכנסים והיוצאים. בנוסף, הוא בנה חללים, מעברים וחדרים בהם יכלו באי המופע להיפגש ולדבר אחד עם השני. גרנייה כל כך השקיע ברצון של האורחים להיפגש ולדבר אחד עם השני, מה שגרם לאבסורד גדול כך שבתאי הצפייה היו רואים טוב מאוד אחד את השני אך את הבמה בקושי היו רואים.

אם היום זה נראה מאוד טבעי, שמושבים בבתי אופרה/תיאטראות צריכים להיות בצבע אדום, תתפלאו לדעת שזהו המקום הראשון שבו המושבים היו אדומים וזה היה לרעיון מאוד מהפכני. לפי גרנייה, נשים הן תכשיטים וכמו ששמים תכשיטים בקופאסות תכשיטים שהיו אדומות, כך נשים צריכות לשבת במושבים בצבע אדום. באולם יש 1979 מושבים והבמה יכולה להכיל 450 משתתפים.

מדרגות הכניסה המיוחדות של בית האופרה גרנייה

כשאנו מתבוננים בחוץ, מקבלים את פנינו עמודים מקושטים, פסלים מורכבים וחזית מפוארת שמשדרת הוד ותחכום, החלק החיצוני שלו מרהיב ביופיו. כשאנחנו נכנסים לתוך בית האופרה, אנחנו מועברים חזרה למאה ה-19, תקופה של שפע ולהט אמנותי. העיצוב הפנימי שבנוי בצורה יוקרתית וגרנדיוזית כיאה לנפוליאון השלישי. שילוב הצבעים והחומרים שמהם נבנו הנברשות המיוחדות, חללי הפנים המפוארים שכוללים מדרגות שיש, עיטורים מוזהבים ותקרה עוצרת נשימה המעוטרת ביצירת המופת המפורסמת של מארק שאגאל.

חזית בית האופרה גרנייה

כדאי לתזמן את ההגעה שלכם לזמן שניתן להיכנס גם לאולם המופעים. עבור חובבי אופרה, השתתפות בהופעה בבית האופרה גרנייה היא חובה. האקוסטיקה היא מיוחדת במינה, והיא תתן לכם חוויה סוחפת ומקסימה.

בית האופרה גרנייה - שעות פתיחה

ראשון – שבת: 10:00-17:00

בית האופרה גרנייה - עלות כניסה

מבוגר: 15€
ילדים עד גיל 12 ללא עלות

למסלול המלא שלנו בפריז

כל המידע על פריז

מקומות מומלצים ליד בית האופרה גרנייה

שתפו את הפוסט כדי שגם חברים שלכם יוכלו להנות: