מסלול מומלץ בפראג

היום הראשון

היום הראשון שלנו בפראג משלב בין ישן לבין חדש. בתחילת היום נבקר באזור העיר העתיקה, בבית העירייה החדש שלמרות שמו, הוא ממש לא חדש. נבקר בשתי כיכרות שונות לחלוטין, הראשונה באזור העיר העתיקה, בה נראה מבנים מיוחדים ומרשימים, מופע של שעון מיוחד, ונראה את הבניין שככל הנראה נתן את ההשראה לטירה של דיסני. הכיכר השנייה, נמצאת באזור החדש של העיר, אמנם אין להצורה של כיכר, אבל כמו כל מקום מודרני היא מלאה בחנויות, מסעדות ובתי קפה. ביום זה נכיר גם כמה מהמקומות החשובים בתרבות הצ'כית.

היום הראשון שלנו בפראג משלב בין ישן לבין חדש. בתחילת היום נבקר באזור העיר העתיקה, בבית העירייה החדש שלמרות שמו, הוא ממש לא חדש. נבקר בשתי כיכרות שונות לחלוטין, הראשונה באזור העיר העתיקה, בה נראה מבנים מיוחדים ומרשימים, מופע של שעון מיוחד, ונראה את הבניין שככל הנראה נתן את ההשראה לטירה של דיסני. הכיכר השנייה, נמצאת באזור החדש של העיר, אמנם אין להצורה של כיכר, אבל כמו כל מקום מודרני היא מלאה בחנויות, מסעדות ובתי קפה. ביום זה נכיר גם כמה מהמקומות החשובים בתרבות הצ'כית.

Municipal House Hall \ Novoměstská radnice

ממש לפני שניכנס לתוך העיר העתיקה, על הגבול שלה ניצב מבנה מרשים ביותר – בית העירייה החדש, שנקרא גם בית העם. הוא מכונה כך למרות שהוא לא כל כך חדש. המטרה הייתה להבדיל אותו מבית העירייה הישן, שנמצא בתוך העיר העתיקה ונגיע אליו ממש בקרוב. כמו כן, היה צורך להבדיל אותו משאר בתי עירייה קטנים שהיו מפוזרים ברחבי פראג.

מסלול מומלץ בפראג היום הראשון - בית העירייה החדש
הסיבה לכך היא שבעבר שכנו באזור ארבע ערים קטנות, שהתאחדו כולן לעיר אחת בשנת 1784. עד שנה זו, כל אחת מהערים…  

הייתה אוטונומית ועצמאית, ולכל אחת הייתה עירייה משלה.

חלקו הראשון של בית העירייה נבנה במאה ה-15, ובהמשך במהלך המאה ה-20 הרחיבו אותו לגודלו הנוכחי, אז הושפע עיצובו מסגנון האר נובו. המון פרטים קטנים שמרכיבים את מראהו הציורי, ופיסות אומנות שמשולבות בו, מרמזות על כך שגדולי האמנים של פראג לקחו חלק בעיצוב ובעיטור המבנה המפואר. המבנה נחרט בדפי ההיסטוריה של פראג כאשר במהלך מהפכה של האזרחים, פרצו המורדים אל משרדי הקונסולים והשליכו אותם מהחלונות. את הסיפור המלא ואת הסיבות לדרמה הגדולה, תגלו בהמשך היום.

כיום המבנה מכיל אולמות קונצרטים, אולמות התכנסות, בתי קפה ומסעדות. הוא מארח אירועים חברתיים ותרבותיים שונים. ניתן להיכנס לתוך המבנה באמצעות סיור מודרך של כשעה, ולהנות מהעיצוב המהודר, התקרות המקושטות וציורי הקיר הרבים. לעיתים מוצגות שם גם תערוכות זמניות.

הפינה של דובי

תוכלו לחזור לאזור גם בשעות הערב לאחר שקיעת השמש, ולהנות מהקסם של בית העייריה החדש כשהוא מואר על פני החושך, ומקבל אופי דרמטי ומרשים.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

לאחר הביקור בבית העירייה החדש, נתקדם עוד קצת לכיוון הכניסה לעיר העתיקה. כשבית העייריה בגבנו, נפנה ימינה עד שנראה בצד ימין שלנו, מגדל עם מעבר הולכי רגל תחתיו.

Booking.com

The Powder Tower \ PRAŠNÁ BRÁNA

נמשיך אל המבנה המיוחד שנמצא בסמוך, מגדל אבק השריפה, שבמקור היה אחד משערי הכניסה לעיר העתיקה. שער שנבנה בצורה מיוחדת כך שמעליו מתנשא מגדל גבוה ומרשים. היותו שונה מהמבנים האחרים שסביבו, מראהו העתיק, וכן הקשתות והצריחים, מבהירים לנו שהוא נבנה בסגנון גותי ומגלים לנו את התקופה שבה הוא נבנה, סוף ימי הביניים.

מסלול מומלץ בפראג היום הראשון - מגדל אבק השריפה
זהו השער היחיד ששרד עד היום, מתוך 13 שערים שהיו בנויים כחלק מהחומה שהקיפה את העיר. למגדל, שנבנה במאה ה-15, לא היה גג עד…

שנת 1870, אז השלימו את בנייתו. בתחילה כינו אותו המגדל החדש, אך מכיוון שבמאה ה-17 איחסנו בתוכו אבק שריפה, נשתרש השם "מגדל אבק השריפה".

כיום כמעט ולא נראה מבנים שבתוכם עובר כביש או מעבר רגלי, וחלק מהיופי בבניין ההיסטורי הזה, שהשער שהיה חלק מהחומה, התגלגל להיות מעבר מודרני, אך עדיין מציג לראווה את אופיו העתיק. ייחודיות ארכיטקטונית שמשלבת בין העבר להווה.

בתוך המגדל יש תערוכה בנושא המגדלים של פראג. בנוסף, אם תעלו לראשו של המגדל ב186 המדרגות, תגלו שהעלייה שווה את המאמץ, שכן תוכלו לראות משם תצפית מדהימה על העיר העתיקה של פראג.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

אנו מקווים שהקשבתם להמלצתנו ועליתם לתצפית. נעבור דרך השער ברחוב U Prašné brány, שבהמשך מתחלף לרחוב Celetná. ממש כשהרחוב הופך למדרחוב, מצד שמאל שלנו נראה את בית המדונה השחורה. בהמשך הרחוב, נעבור ליד אוניברסיטת קארל בפראג, שנוסדה בשנת 1348, והייתה האוניברסיטה הראשונה שהוקמה במרכז אירופה. נמשיך ברחוב זה עד שנגיע לכיכר העיר העתיקה של פראג.

אתר נוסף במסלול שהוא לא חובה, אבל חשבנו שאולי יעניין אתכם

זהו המבנה הקוביסטי הראשון בפראג. הקוביזם הוא סגנון באמנות, שמהותו ציור או פיסול מאלמנטים גיאומטריים, כאשר האובייקט שמופיע ביצירה מפורק לגורמים, וכל אחד מהם מוצג מזווית שונה או נקודת מבט אחרת. אחד האומנים הראשונים שיצרו בסגנון הזה הוא האמן המפורסם פיקאסו. 

מבחינה אומנותית זהו סגנון חדשני, ומנוגד לחלוטין לסגנון הנטורליזם שהיה נהוג עד אז בעולם האומנות, שבו האומנים מנסים לחקות את המציאות בצורה הכי מדויקת שאפשר. קל לזהות את הציורים בסגנון הזה, ואף השם שלו נגזר מהצורות המאפיינות אותו. הוא מורכב לרוב מ"קוביות" או "בלוקים" שמשתלבים אחד בשני ומתחברים ביחד לתמונה כוללת. 

המבנה האדריכלי של המוזיאון מושפע מהסגנון באופן מובהק, ומורכב גם הוא מבלוקים גיאומטריים, כך למשל החלונות מפוצלים ופונים לכמה זוויות שונות, ומסגור החלונות העליונים בצבע שחור מזכיר מאוד את הבלוקים שמופיעים בציור. 

בתוך המבנה שוכן מוזיאון קוביזם, שמציג יצירות של אמנים צ'כים מסגנון זה, וכן בית הקפה הקוביסטי היחיד בעולם. בית הקפה לא שונה בתכלית מבית קפה סטנדרטי, הייחודיות שלו היא העיצוב המדויק עד לפרטים הקטנים בסגנון הקוביזם הגיאומטרי.

אם בא לכם להתחיל את הטיול עם פעילות חוויתית ושונה, זהו המקום בשבילכם. במוזיאון יסבירו לכם על ההיסטוריה של השוקולד ושל משקה השוקו, כיצד הוא נוצר, מה הערכים התזונתיים שלו ועוד. בסיום הסיור ניתן לעשות סדנת הכנת שוקולד (בתשלום נוסף) וכמובן לקחת איתכם את מה שעשיתם. ליד המוזיאון ישנה חנות של בעלי המוזיאון, שבה מוכרים שוקולדים בטעמים מיוחדים ובצורות מעניינות.

Old Town Square \ STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ

הסמל של פראג ואחד המקומות הכי ציוריים בה, הכיכר המרכזית, תמיד הייתה אחד המקומות המרכזיים ושוקקי החיים של העיר העתיקה של פראג. כבר במאה ה-10 המקום שימש כשוק העיר. במשך השנים כיכר העיר העתיקה שימשה כמקום מרכזי להפגנות, התכנסויות ואף הוצאות להורג. כיום הכיכר היא אחת הכיכרות המפורסמות והיפות ביותר באירופה. היא מלאה בבתי קפה, מסעדות וחנויות מזכרות, כיאה למעמדה כמוקד תיירותי ואחד מסמליה הבולטים של פראג.

מסלול מומלץ בפראג היום הראשון - כיכר העיר העתיקה פסל יאן הוס

נוהגים לכנות את הכיכר גם בשמות: כיכר השעון, כיכר סטרומצקה וכיכר בית העירייה הישן.

נכיר עכשיו כמה נקודות עניין בתוך הכיכר…

  1. אנדרטת יאן הוס:

יאן הוס היה חוקר דת ומרצה באוניברסיטה שהטיף נגד הכנסיה הקתולית, וניסה להנהיג רפורמה בנצרות. באותה תקופה הנצרות החלה להתפצל לזרמים שונים, ויאן הוס היה אחד מהניצנים של הנצרות הפרוטסטנטית (זרם מרכזי בנצרות). באותם זמנים, הכנסייה הקתולית הייתה מבטיחה למאמינים שאם יתרמו לכנסייה, יכופרו החטאים שלהם. מהלך שהביא את הכנסייה לצבור הון על חשבון המאמינים, ולגרום להם להאמין כי ניתן לכפר על חטאים באמצעות כסף. 

הוס קרא נגד ההתנהלות הזו של הכנסייה הקתולית וקרא לחזור לתנ"ך כמקור סמכות דתית. הוא היה פופולארי מאוד בקרב הצ'כים. המתנגדים אליו החליטו לגרש אותו מפראג, מה שעורר מהומות ברחבי העיר. המשך הסיפור רק הופך גרוע יותר כאשר בשנת 1415, בגיל 43, הוציאו אותו להורג. זו הייתה מפולת קשה עבור התומכים שלו. באקט של מחאה על הוצאתו להורג, פרצו אזרחים לבית העירייה החדש, וכפי שאתם יכולים לנחש, השליכו מהחלונות את קונסולי העיר. 

500 שנה לאחר הוצאתו להורג, נבנתה לזכרו אנדרטה, שנמצאת במרכז כיכר העיר העתיקה. ה-6 ליולי, יום מותו של יאן הוס, מצויין כיום חג לאומי בצ'כיה ומתקיים טקס מרשים לזכרו בכיכר.

2. ארמון קינסקי:

אחד הארמונות שעוצבו בסגנון הבארוק בשנת 1756, על ידי קיליאן איגנץ דינצהופר, שהיה נחשב לגאון ארכיטקטורת הבארוק. סגנון זה מאופיין בהמון רב של פרטים, גודש ועושר של עיטורים, ובא לידי ביטוי בעיצוב החיצוני של המבנה, ואף יותר בעיצובו הפנימי. שער כניסה מרשים ומפוסל, דמויי-עמודים בקומה השנייה והשלישית לקישוט חיצוני, מיסגור דרמטי של החלונות, פסלים שמביטים אלינו מהמרפסת העליונה, ועיטורים פיסוליים רבים נוספים, מתכנסים כולם יחד למבנה בארוק טיפוסי.  

כיום שוכנת בארמון הגלריה הלאומית לאומנות, ומוצגות בו תערוכות אומנות עתיקה מאזור אסיה והמזרח התיכון. בעבר, בקומה השנייה שכנה הגימנסיה של פראג, ובה למד פרנץ קפקא. בקומה הראשונה הייתה החנות של אביו הרמן קפקא.

3. כנסיית מיקולאש הקדוש:

כנסייה שנבנתה במאה ה-18, ונחשבת לכנסייה הראשית של התנועה ההוסיטית הצ'כית.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

גם היעדים הבאים נמצאים בכיכר, אך בגלל חשיבותם נתנו להם יעד נפרד. כשאתם עומדים בכיכר העיר העתיקה חפשו את הטירה עם הצריחים השחורים, שמזכירה את סרטי דיסני, זהו היעד הבא שלנו.

Church of Our Lady before Týn \Kostel Matky Boží před Týnemíd

אי אפשר שלא לשים לב לטירה שנראית לקוחה מתוך סרט דיסני, מתנשאת לגובה, ומשווה לכיכר את אופייה האירופי, העתיק והקסום. הכנסייה המפורסמת של פראג, שמוכרת גם בתור קתדרלת טין, נבנתה לראשונה במאה ה-11 בסגנון רומנסקי, ושימשה כקתדרלה הראשית של העיר עד המאה ה-14. אז החליטו לבנות אותה מחדש, הפעם בסגנון גותי. המחליפה שלה בתפקיד הקתדרלה הראשית בעיר היא קתדרלת ויטוס הקדוש שנגיע אליה בהמשך הטיול.

מסלול מומלץ בפראג היום הראשון - הצריחים של קתדרלת טין

שני המגדלים הגבוהים מתנשאים לגובה של 80 מטרים, ועליהם 18 צריחים דקיקים. מומלץ לראות את הכנסייה באור יום, וגם בשעות הלילה כאשר היא מוארת באורות רבים. בכלל, אזור העיר העתיקה מקבל אופי אחר בשעות…

הערב, ומומלץ לבקר בכיכר שוב בשעות החשיכה, ולהנות מהקסם, האורות והאווירה.

קתדרלת טין בנויה בסגנון הגותי, שמאופיין בבנייה לגובה רב. זוהי בחירה מכוונת ורבת משמעות, ומטרתה לתת לבאי הכנסייה תחושה שהם מזעריים וחסרי חשיבות, לעומת הגובה העצום שמייצג את אלוהים. כמו כן, במבט מבפנים ומבחוץ, העיצוב בגובה, והעיטורים הרבים שנמצאים גבוה כלכך, גורמים לנו להרים את הראש למעלה וכאילו להסתכל לשמיים, אל אלוהים. הבנייה לגובה בעצם גורמת לנו לעשות תנועה פיזית, שמבחינה דתית יש לה משמעות של להביט אל אלוהים, ולזכור אותו. בתקופה של הסגנון הגותי, ניסו לחזק את האמונה ולקרב אנשים אל הנצרות, ולכן החליטו לבנות את הכנסיות לגובה. 

ישנה אפשרות גם להיכנס לסיור בכנסייה, הכניסה אליה ממוקמת בצד המערבי של המבנה. 

מדוע הכנסייה נקראת בשם קתדרלת טין?

טין זו כיכר שממוקמת מאחורי הכנסייה, במקור זה היה שטח ששימש סוחרים שהגיעו לפראג והציעו את מרכולתם. החצר נקראת גם אונגלט, שמשמעותה "מס על סחורות ייבוא". שם הסוחרים שקלו את הסחורה ושילמו עליה מס. הם גם חשו בטוחים בתוך הכיכר, מכיוון שהיא הייתה סוג של מבצר בתוך העיר העתיקה. הכנסייה בעצם קרויה על שם החצר הזו שמאחוריה, לכן היא נקראת "מלפני טין". כך נקרא גם בית הספר הסמוך, במבנה הורוד שנמצא לפני הכנסייה לכיוון כיכר העיר העתיקה. 

בסוף המאה ה-14 הכנסייה עברה לרשות ההוסיטים – תומכיו של יאן הוס. הסמל בחזית הכנסייה בין שני המגדלים היה גביע זהב, סמלם של ההוסיטים.  מלחמת 30 השנים בין הקתולים לפרוטסטנטים במאה ה-17, הסתיימה בניצחון של הקתולים אשר השתלטו על הכנסייה. גביע ההזהב ההוסיטי (ששייך לזרם הפרוטסטנטי) הותך, ושימש ליצירת ההילה של מריה הקדושה בסמל החדש. בשנת 2018, כהוכחה לפיוס בין שני הזרמים, הוסיפו לסמל שוב את גביע זהב.

בפראג יש המון כנסיות, אך זה לא מסתדר עם כמות הנוצרים בעיר. 70% מהאוכולוסייה מגדירים את עצמם אתאיסטיים. איך נוצר המצב האבסורדי הזה?

ההשפעה העיקרית על כך הייתה השליטה של הקומוניזם (בשנים 1946-1989), שניסה לדכא את הכנסייה ואת הנצרות, והפלה לרעה את המאמינים. עקב כך, רבים החליטו לנטוש את הדת לטובת אתאיזם, כדי להסיר מעליהם את הרדיפה של הקומוניסטים. לעומת זאת, הכנסיות העתיקות הרבות שפזורות ברחבי העיר נשארו ועדיין עומדות בעינן, כסמל לכך שהנצרות כאן כדי להישאר, ועד היום אנשי הדת מנסים להחזיר את הנוטשים להאמין שוב בכנסייה. 

ראשון ושני סגור
שלישי – שבת: 10:00-13:00, 15:00-17:00

הפינה של דובי

בקתדלת טין נמצא העוגב העתיק ביותר בפראג. הוא נוצר בסביבות 1673 ומהווה דוגמא לעוגב אירופאי קלאסי מהמאה ה-17. העוגב הוא אחד מכלי הנגינה הגדולים ביותר בעולם, זהו כלי מקלדת בדומה לפסנתר, אך במקום מיתרים יש בו המון צינורות שמהם מופק הקול, בדומה לחליל.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

לאחר הביקור בקתדרלת טין, כשהיא מאחורינו, נראה מולנו מגדל מאוד גבוה שלא ניתן לפספס. משמאלו מסתתר אחד המקומות המיוחדים ביותר בעיר, שעון שלא תאמינו מתי הוא נוצר. זהו היעד הבא שלנו.

Prague astronomical clock \ Pražský orloj

עוד אחד מסמליה של פראג העתיקה והמסורתית, הוא השעון האסטרונומי שידוע בייחודיותו, ומושך אליו כל תייר שמגיע לפראג. הוא נמצא בחזית בית העירייה הישן שנבנה בשנת 1338.

השעון נבנה כבר בשנת 1410, ונחשב לאחד מפלאי הטכנולוגיה. ע"פ האגדה, את השען שבנה את השעון, עיוורו לאחר שסיים את מלאכתו, על מנת שלא יבנה שעון כזה נוסף במקום אחר.

מסלול מומלץ בפראג היום הראשון - השעון האסטרונומי מקרוב

כנקמה על כך, השען זרק את עצמו לתוך מנגנון השעון, ורק לאחר מספר שנים מצאו שען שהצליח…

להבין את המנגנון, והצליח להפעיל חזרה את השעון המורכב. 

השעון האסטרונומי נראה כאילו בנוי ממספר שעונים, המורכבים אחד על השני. הוא  מראה את זמן גרמניה העתיק – על ידי ספרות רומיות ומחוג השמש, הזמן הצ'כי העתיק – על ידי ספרות גותיות, והזמן הבבלי העתיק שמחלק את היום לפי שעות השמש ושעות הכוכבים – מסומן בספרות רומיות.

בכל שעה עגולה בין השעות 09:00-21:00 ניתן לראות את ה"גלוק שפיל" – מופע בשעון המלווה בצלצולי פעמונים, ובו יוצאות מתוך השעון בובות. בתחילה כאלה המסמלות את הדברים הרעים באנושות: איש עם שק כסף שמסמל את הקמצנות,  איש מסתכל במראה מסמל את היהירות, איש שנראה טורקי מסמל את הכופרים, ושלד עם שעון חול שמסמל את המוות. לאחר מכן מופיעות ארבע בובות המסמלות את הדברים הטובים: פילוסוף, מלאך היסטוריון ואסטרונום. המופע ננעל בקרקור של תרנגול מוזהב. בשעה 12:00 מצטרפות למופע גם 12 בובות ההולכות במעגל, ומופיעות בזו אחר זו בחלונות, ומסמלות את שנים עשר שליחיו של ישו.

ניתן לקחת סיור ולהיכנס למגדל, ושם לראות מבפנים את מנגנון השעון וכיצד הוא עובד. בנוסף, בראש המגדל יש תצפית מהממת על אזור העיר העתיקה בפרט ועל העיר פראג בכלל.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

הספקתם לראות את המופע של השעון? הגיע הזמן ליעד הבא! כשאתם עם הפנים לכיוון השעון פנו שמאלה ולכו לכיוון היציאה מהכיכר דרך רחוב Karlova  הרחוב מתעקל שמאלה ולאחר מכן ימינה עד שמגיעים לצומת עם הרחוב  Husova ופונים שמאלה המשיכו על הרחוב והתחברו  לרחוב Na Perštýně המשיכו בו ישר עד שתגיעו לצומת עם הרחוב Národní פנו שמאלה והמשיכו כ – 500 מטרים עד שמצד שמאל תראו את התאטרון הלאומי.

אתר נוסף במסלול שהוא לא חובה, אבל חשבנו שאולי יעניין אתכם

מוזיאון המציג אוסף לגו פרטי. מתחת לחנות הלגו יש קומות מרתף עם אלפי דגמים, שנבנו עם מעל למיליון קוביות לגו. במוזיאון הלגו בפראג ישנן יצירות מטורפות, אפשר לומר יצירות אומנות שנבנו מלגו, במגוון רחב של נושאים – גני שעשועים, תעופה ותחבורה, בעלי חיים, ואתרים מפורסמים בעולם, אחדים מהם אף בגודל אנושי. לא תוכלו שלא להתפעל מהכמות הרבה של הפרטים הקטנים שיוצרים בשילוב מושלם את התמונה הגדולה. אל תנטרו טינה ללגו הזה שדרכתם עליו פעם. תגלו עולמות שלמים שנבנו מלגו, וגם אם אינכם חובבים מושבעים, זו יכולה להיות חוויה מעניינת ומיוחדת.

Booking.com

Prague National Theatre \ NÁRODNÍ DIVADLO

מקדש אמנויות הבמה של האומה הצ'כית, בו נצפים מדי ערב מופעים מרהיבים. התיאטרון הלאומי בפראג זהו בית התרבות המרכזי בעיר, ופועל בתוך מבנה מרשים ומדהים ביופיו מבפנים ומבחוץ. בתוך התיאטרון ישנם מספר אולמות, כולם מרשימים ולכל אחד ייחודיותו שלו.

מסלול מומלץ בפראג היום הראשון - התיאטרון הלאומי
כניסה לתוך האולמות היא בגדר חובה. פאר והדר שניבטים מכל עבר, תקרות מעוצבות, ויצירות אומנות הם רק חלק מחוויה כוללת עשירה, מלאה בסגנון…

מלכותי ובתרבות מפוארת. לא תוכלו שלא להתפעל מהעיטורים הרבים המקשטים כל פינה באולמות התיאטרון. הצורה המעוגלת ידועה בשל האקוסטיקה המצוינת שהיא יוצרת, מה שתורם לחוויה מוזיקלית מרגשת ונוגעת ללב.

קצת היסטוריה על התיאטרון – על מנת לבנות אותו, נאספו תרומות מכל תושבי העיר פראג, עשירים ועניים כאחד, ואבן הפינה לתחילת בניית המבנה הונחה בחודש מאי 1868. אך לאחר סיום הבנייה בשנת 1881, ורגע לפני העלאת מופע הבכורה, פרצה שריפה במבנה מה שגרם לאיסוף נוסף של כספים מתושבי העיר ודחיית הפתיחה שלו בשנתיים. כפי שאתם יכולים לנחש, המאמץ השתלם, שכן נולד מבנה שאין שני לו, והוא הבית של אומנויות הבמה בפראג. 

תוכלו לחוות חוויה צ'כית אותנטית, אם תרצו להגיע למופע מתוך המגוון הרחב של המופעים שמוצגים בתיאטרון, הצגות, אופרה, וגולת הכותרת מופעי הבלט. הייחודיות של מופע הבלט הוא שלא נדרשת הבנה של השפה, וזו הזדמנות לצפות במחזה מרהיב של רקדנים ורקדניות, שמציגים סיפור שלם באמצעות הריקוד. בין היתר מועלים מופעים של יצירות מופת כגון מפצח האגוזים, אגם הברבורים, רומיאו ויוליה, חשמלית ושמה תשוקה ועוד. מומלץ לבדוק מראש איזה מופעים מוצגים בתאריכי הטיול שלכם, ולהזמין כרטיסים מבעוד מועד (לא תמיד נשארים כרטיסים לאותו ערב, אך ניתן לנסות). למתקדמים – קריאה בקצרה על העלילה של הסיפור, תעזור לכם להבין את המחזה טוב יותר, ותשדרג את החוויה.

ניתן להיכנס לסיור מודרך בתיאטרון בשפה האנגלית, אשר מתקיים לרוב בשעות 10:00, 11:30, 13:00, מומלץ להתעדכן לפני ההגעה. 

מרץ – אוקטובר: 09:00-19:00 נובמבר-פברואר: 09:00-17:00

אל היעד הבא

אל היעד הבא

נחזור דרך רחוב Národní הרחוב שממנו באנו, ואחרי בניין מספר 32 תהיה פנייה ימינה באמצע המבנה וממנו נצא לרחוב  Charvátova וממש בעיקול נראה את פסל הראש המסתובב של פרנץ קפקא. פסל ייחודי זה, המתנשא לגובה של 11 מטרים, בנוי ממספר קומות/שלבים ובכל תום סיבוב נוצר דמות ראשו של פרנץ קפקא. נחזור לרחוב Národní ונמשיך בכיוון בו הלכנו בהמשך רחוב זה מתחלף לרחוב בשם 28. Října ולאחר כ- 200 מטרים נראה מצד ימין את כיכר ואצלב.

Wenceslas Square \ VÁCLAVSKÉ NÁMESTÍ

את היום נסיים בכיכר ואצלב, שבניגוד לשמה פחות נראית ככיכר, אלא היא שדרה ארוכה באורך של כ – 750 מטרים, ומחברת בין פראג העתיקה לפראג החדשה.

הכיכר הוקמה בשנת 1348 ע"י המלך קארל כשוק סוסים, אך עם השנים הכיכר הפכה למקום מסחר, מפגשים המוניים והפגנות,

מסלול מומלץ בפראג היום הראשון - כיכר ואצלב והמוזיאון הלאומי בלילה
ואף התרחשו בה מספר אירועים היסטוריים כמו:
  • חגיגות סיום מלחמות העולם הראשונה והשנייה.
  • הוכרזה עצמאות צ'כיה לאחר היפרדותה מצ'כוסלובקיה.
  • מהפכת הקטיפה שסימלה את נפילת השלטון הקומוניסטי.

גם כיום מתקיימים בכיכר הפגנות נגד צירופה של צ'כיה לגוש היורו.

כיום הכיכר היא מרכז תיירותי מרכזי בעיר פראג, ומבקרים בה כ – 12 מיליון תיירים בשנה. ניתן למצוא בה בתי קפה, מסעדות, ברים ואתרים תיירותיים רבים. ולכן הכיכר הומה בתיירים לאורך כל שעות היום. במועדים מיוחדים מתקיימים בה אירועים נוספים כגון: ביום העצמאות הצ'כי מקרינים על מסך גדול בכיכר סרטון על ההיסטוריה של העם הצ'כי. בחגים מתקיימים בה שווקים צבעוניים למכביר, ובחג הפסחא מתקיים בה שוק, אשר מוכר בזכות ביצי חג הפסחא הנמכרות בו.

לפני תחילת הכיכר יש יציאה לרחוב Na Příkopě, שזהו רחוב הקניות של פראג ושוכנות בו מספר חנויות מותגים כמו: ברשקה, זארה, נייק וגם מותגים צ'כים.

בהמשך הכיכר ניתן לראות במרכזה טראם בצבע אדום, אך היא כבר לא פעילה ומשמשת כבית קפה.

ולקראת סוף הכיכר ניתן לראות את פסלו של ואצלב שעל שמו נקראת הכיכר. ואצלב היה מלך באזור פראג במאה ה-10 ונחשב למי שחיברת את שבטי/תושבי האזור לעם אחד.

ליד פסלו ניתן לראות פסלים נוספים של אישים חשובים בתולדות העם הצ'כי.

אגנס – נערה בת 12 שסירבה להתחתן עם קיסר רומי, ונזרקה לרחוב במערומיה. היא הוצאה לאחר מכן להורג, והפכה לקדושה.

לודמילה – היא אמו של ואצלב והאם הקדושה של הבוהמיינים.

אדלבארט – בישופ פראג.

פרוקופ – הוא קדוש נוצרי שנולד בירושלים, ועל פי האגדה הצליח לנצר 6000 ברברים רק על ידי חשיפתם לצלב.

מעבר לכיכר ממש לפני המוזיאון הלאומי, נמצאת אנדרטה לזכרו של יאן פאלאך, שהצית את עצמו בכיכר כמחאה על הפלישה הסובייטית לפראג בשנת 1968. בעקבות הצתה זו, סטודנטים רבים יצאו להפגנות. עקב המחאה, יאן פאלאך נחשב לסמל למאבק למען עצמאות צ'כיה.

אל היעד הבא

אל היעד הבא

כשנהנים הזמן עובר מהר, והנה כבר אנו מגיעים לסוף היום שלנו. נשארה לנו עוד תחנה אחת אחרונה. בסוף כיכר ואצלב, נמצא היעד הבא שלנו.

Prague National Museum \NÁRODNÍ MUZEUM

בסוף כיכר ואצלב נמצא המוזיאון הלאומי של צ'כיה, אחד המבנים היפים ביותר בעיר פראג, אשר נבנה בסוף המאה ה-19. זה הזמן לעצור, ולהתבונן ביופיו של המבנה המעוצב לפרטי פרטים בסגנון ניו-רנסנסי, שנחשב ליצירת אומנות בפני עצמו. כמו הרבה יצירות אומנות אחרות, ככל שמביטים בו יותר כך שמים לב לפרטים הקטנים, העומק, הדיוק, והמחשבה שמשתלבים יחד בהרמוניה מושלמת.

מסלול מומלץ בפראג היום הראשון - המוזיאון הלאומי
כניסה למוזיאון מומלצת למי שמעוניין להכיר לעומק את ההיסטוריה של העיר. במוזיאון מוצגות תערוכות במספר תחומים:

היסטוריה של צ'כיה, אומנות, מוזיקה, מדעי הטבע וארכיאולוגיה. 

עיקר מהותו של המוזיאון הוא ההיסטוריה שבאה לידי ביטוי בדרכים שונות כגון פריטים עתיקים, אומנות שימושית, שלדים של בעלי חיים שנכחדו, צילומים מתקופות שונות בהיסטוריה של צ'כיה, חפצים שנמצאו בחפירות ארכיאולוגיות, השתלשלות המטבעות במדינה, ועוד מגוון רחב של תיעוד היסטורי. 

מעבר לעושר האדיר של ההיסטוריה, מוצגות במוזיאון יצירות אומנות מרשימות מאוד, ציורי שמן ענקיים בגודלם, פסלים רבים ועוד. מחלקה ייחודית מוקדשת לתיאטרון, ומציגה תלבושות אייקוניות של אומנים מפורסמים, ופריטים מתוך אוסף אביזרי הבמה והתיאטרון. 

גם פנימיותו של המבנה מרשימה מאוד, העיצוב הפנימי גם הוא אומנותי, ואין ספק ששמו בו דגש רב על הפרטים הקטנים, כמו גם התכנון האדריכלי והאסתטיקה של המקום. 

מומלץ להגיע למוזיאון קצת לפני השקיעה, להנות מהמבנה המפואר באור יום, ואחרי כן לראות את יופיו המהפנט כאשר הוא מואר בתאורות הערב, ובולט על פני החושך. במידה ואתם מגיעים מוקדם יותר, תוכלו לחזור מאוחר יותר לאזור כיכר ואצלב, שבו יש גם מסעדות וחיי לילה.

בכל יום שלישי הראשון לחודש הכניסה חופשית לכולם.