
רובע שיבויה
ההליכה ברחובות שיבויה היא חוויה בפני עצמה. ממסך הווידאו הענק שנמצא ליד מעבר החציה
האצ'יקו, כלב מסוג אקיטה, נולד בצפון יפן במחוז אקיטה ומאוחר יותר הועבר לטוקיו, שם הוא אומץ על ידי פרופסור הידסבורו אואנו, פרופסור לכימיה באוניברסיטת טוקיו. בשנת 1924, הפרופסור אימץ את האצ'יקו והפך אותו לחלק ממשפחתו. הקשר בין הכלב לבעליו התחזק במהירות, והאצ'יקו היה נאמן לו באופן יוצא דופן.
בכל בוקר, האצ'יקו היה מלווה את הפרופסור אואנו לתחנת הרכבת שיבויה שבטוקיו, שם היה נפרד ממנו כשהאחרון היה עולה לרכבת המובילה אותו לאוניברסיטה. בסיום יום העבודה, האצ'יקו היה מחכה לו באותו מקום, מוכן ללוות אותו בחזרה הביתה. השגרה הזו נמשכה חמישה חודשים, עד שבמאי 1925 חל שינוי טרגי.
באותו יום עגום, האצ'יקו המתין כרגיל לבואו של אואנו, אך הוא לא ידע שהפרופסור נפטר בפתאומיות מדום לב במהלך שיעור באוניברסיטה. למרות האסון, האצ'יקו נשאר במקומו, מחכה לבעליו שלא ישוב עוד. כשהערב הגיע והפרופסור לא הופיע, הצ'יקו חזר לביתו, אך ביום שלמחרת הוא שב וחזר לתחנה, ממתין לבעליו האהוב.
אשתו של הפרופסור, החליטה למכור את הבית ולעזוב את טוקיו. היא מסרה את האצ'יקו למשפחה אחרת שגרה בטוקיו. אך האצ'יקו היה בורח מבית משפחתו החדשה והולך לביתו הישן לחפש את פרופסור אואנו. ובערבים הוא היה הולך לתחנת הרכבת בשיבויה לחכות לבעליו האהוב שיחזור מעבודתו.
הנאמנות הזו המשיכה ללא הפסקה עשר שנים נוספות. האצ'יקו לא חדל להגיע לתחנת שיבויה בכל יום, תוך כדי שהוא מרתק את לבבות העוברים ושבים. תושבי טוקיו החלו להבחין בכלב הנאמן והסיפור שלו התפשט במהירות. אנשים החלו להביא לו מזון ומים, והאצ'יקו הפך לדמות מוכרת ואהובה בעיר. בשנת 1934, עוד בחייו, הוקם פסל לזכרו מול התחנה, והוא נחשב היום לאחד האתרים המוכרים בעיר.
בשנת 1935, האצ'יקו נפטר בגיל 11,בסמוך לתחנת שיבויה, מקום שהפך לביתו השני. בכל שנה, ביום השנה למותו, מתקיימת טקס זיכרון לכבודו, שבו משתתפים אנשים מכל רחבי יפן והעולם.
הסיפור של הצ'יקו מהווה דוגמא נדירה לנאמנות ולאהבה בלתי מוגבלת שיכולה להתקיים בין אדם לכלב. הוא ממחיש את העוצמה שבקשרים חברתיים ובזיכרון אישי, ונשמר בלב התרבות היפנית כסיפור של עקביות ואמון.
פתוח 24/7
הכניסה ללא עלות
⏳ חוסכים זמן, נהנים יותר! כרטיסים ללא תור מחכים לכם בלחיצה אחת בלבד. 🕒💡
ההליכה ברחובות שיבויה היא חוויה בפני עצמה. ממסך הווידאו הענק שנמצא ליד מעבר החציה
לפעמים אנחנו לא מצליחים להבין מה גורם למעבר חצייה להיות אתר חובה בביקור בטוקיו.
בניין 109 מזוהה קלות בשמי טוקיו בזכות עיצובו הגיאומטרי המודרני. תכנונו של האדריכל מינורו