בית הכנסת הספרדי

נחשב בעיני רבים כבית הכנסת היפה ביותר בפראג, ואחד המבנים המפוארים ביותר ברובע היהודי של פראג. חלקו הפנימי מרשים במיוחד, לא תמצאו אפילו פיסה קטנה של קיר שאינה מעוצבת עד לפרט האחרון. עיטורי זהב, אריחים צבעוניים, ויטראז'ים, גילופי עץ ותבליטים פיסוליים ממלאים כל פינה בבית הכנסת הספרדי בפראג. העושר הרב יכניס אתכם לתוך חוויה רב חושית, בה תוכלו לראות, לשמוע ולהרגיש את הקדושה של המקום.

החלונות של בית הכנסת הספרדי

כמו הרבה בתי כנסת באירופה ובעולם, עיצובו וסגנונו האדריכלי של בית הכנסת מושפע מאוד מהמקום ומהתקופה בהם הוא נבנה. כאן ישנו שילוב של תוכנית הרצפה הקלאסית של כנסייה, שמחלקת את המבנה לשלושה טורים, עם סגנון אדריכלות מורי – סגנון איסלאמי שבא מהמזרח, ומתבטא בעיקר בעיצוב הפנימי ובחלקים הקישוטיים של המבנה. סגנון זה מאופיין בקשתות פרסה, קצוות משוננים, צבעוניות רבה, דגמים חוזרים ועוד. 

למרות שמו, בבית הכנסת לא התפללו יהודים מקהילות ספרד, אלא יהודים מקהילות אשכנז. שמו ניתן לו בגלל סגנון האדריכלות המורי שהתפתח באזור ספרד ופורטוגול, ולכן נחשב גם ספרדי במידה מסוימת. הסגנון הגיע למערב אירופה בעקבות מוסלמים שהיגרו לשם מהמזרח, ועם הזמן הופץ לשאר מדינות האזור. 

ארון הקודש בבית הכנסת הספרדי

בית הכנסת הוקם בשנת 1868 במקום בית כנסת ותיק יותר, שעמד במקום מהמאה ה-12. כיום בית הכנסת משמש את הקהילה הקונסרבטיבית המקומית, וכן משמש למופעי קונצרט. בנוסף, מוצגות בו שתי תערוכות שהן חלק ממוזיאון פראג: אחת המגוללת את סיפור יהודי פראג מהמאה ה-18 ועד היום, ובשנייה מוצגים חפצי יודאיקה מרחבי אירופה.

בית הכנסת הספרדי - שעות פתיחה

ראשון – חמישי: 10:00-18:00
שישי: פתוח עד שעה לפני כניסת שבת
שבת: סגור

בית הכנסת הספרדי - עלות כניסה

מבוגרים: 550 CZK
ילדים בגילאי 6-15, סטודנטים מתחת גיל 26: 400 CZK
ילדים עד גיל 6 נכנסים ללא עלות.

  • המחירים כולללים את המוזיאון היהודי ובתי הכנסת ברובע היהודי

למסלול המלא שלנו בפראג

כל המידע על פראג

מקומות מומלצים ליד בית הכנסת הספרדי